Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ανεξέλεγκτες κλοπές μεταλλικών υλικών καταγγέλλει το ΒΕΘ

Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων της πολιτείας, προκειμένου να μπει ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κλοπών πρώτων υλών, που έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο σε επιχειρήσεις στη δυτική Θεσσαλονίκη, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).


Συγκεκριμένα, το ΒΕΘ με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για συμμορίες που λυμαίνονται κυρίως ορειχάλκινα και γενικότερου ενδιαφέροντος μεταλλικά προϊόντα και υλικά και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους.


Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο, τα κλοπιμαία κατευθύνονται συνήθως σε συγκεκριμένους αποδέκτες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων, την ώρα που οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, αισθάνονται ανίσχυροι και καλούνται να καλύψουν, συχνά ζημιές αρκετών χιλιάδων ευρώ.

«Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το ΒΕΘ είχε αναδείξει το θέμα μετά από σειρά καταγγελιών μελών του, τον Ιούλιο του 2012, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό, παρόλο που η κατάσταση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», επισημαίνει.

Σε σημερινή επιστολή του, προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το ΒΕΘ υπογραμμίζει ότι «επανέρχεται στο θέμα της δράσης συμμοριών σε περιοχές που βρίσκονται εγκατεστημένες επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, προκειμένου να καταγγείλει εκ νέου το απαράδεκτο αυτό γεγονός, που τείνει να εδραιωθεί σε φυσιολογικό». Επιπλέον απαιτεί «από κάθε αρμόδιο θεσμοθετημένο φορέα της πολιτείας να πράξει τα δέοντα, ώστε συντονισμένα να επιβληθεί το αυτονόητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...