Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου

Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση στον Πεντάλοφο του δήμου Ωραιοκάστρου διοργανώνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, η Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου.


Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της οργάνωσης στόχος της εκδήλωσης να αναδειχθούν και να συζητηθούν τα προβλήματα αφανισμού που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. 

Θα μιλήσουν η Βουλευτής Β’ Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου, μέλος της ΕΕΚΕ (Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου) Αγροτικής Ανάπτυξης, υπεύθυνη για την ζωική παραγωγή, και ο Χρήστος Ρώσσιος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β’ Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ, γεωπόνος. Θέμα της εισήγησης της κ. Λ. Αμμανατίδου είναι η νέα ΚΑΠ και στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο κ. Χ. Ρώσσιος θα αναλύσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης  Κτηνοτρόφων Ελλάδος, Δημήτρης Καμπούρης.

Ανακοίνωση και για τις διώξεις στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες

Επίσης η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου, με ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής: «Την περασμένη Κυριακή, στην 6η διανομή αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, που διοργάνωσε η ομάδα δράσης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ » επιβλήθηκαν κατασταλτικά μέτρα από το Α. Τ. Ωραιοκάστρου, παρουσία του αστυνομικού διοικητή με δέκα ένοπλους αστυνομικούς. Πιο συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα στους παραγωγούς από 600 – 1.000 ευρώ με αποτέλεσμα να διαλυθεί η διοργάνωση κατά τον χειρότερο τρόπο. Η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αυταρχική παρέμβαση της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία του δημάρχου Ωραιοκάστρου. Οι κοινωνικές δομές αλληλεγγύης όπως η αγορά χωρίς μεσάζοντες, συνιστούν νησίδες αντίστασης σε μια κοινωνία που υποφέρει από την φτώχεια και την ανεργία και παρόλο που δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις ελλείψεις του κοινωνικού κράτους, εντούτοις προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ του Ωραιόκαστρου στέκεται στο πλευρό όλων αυτών που αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες προς τα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα αλλά και τους παραγωγούς που πλήττονται και αυτοί από την μνημονιακή λαίλαπα και καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής που για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει το αυταρχικό της πρόσωπο και την μεγάλη ενόχληση της, στην αυτοοργάνωση της κοινωνίας και τις αντιστάσεις της στη μνημονιακή καταστροφή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...