Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να πουλήσουν νόμισμα μεταβυζαντινής περιόδου

29χρονος ανήρτησε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αγγελία πώλησης του βυζαντινού νομίσματος, έναντι χρηματικού ποσού και συνελήφθη


Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άτομα ηλικίας 29 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς».


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος ανήρτησε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αγγελία πώλησης ενός βυζαντινού νομίσματος, έναντι χρηματικού ποσού.

Πρωινές ώρες χθες (08-12-2013), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος, προκειμένου να διαπραγματευτεί την πώληση του παραπάνω νομίσματος, το οποίο κατείχε παράνομα και συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας.

Επίσης, συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός, συνεργός του, που βρισκόταν πλησίον του σημείου της αγοραπωλησίας και κατείχε προσωρινά το αντικείμενο προς πώληση, με σκοπό αυτό να παραδοθεί, μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης, στον υποψήφιο αγοραστή.

Το νόμισμα επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο της 9ης Ε.Β.Α. Θεσσαλονίκης, η οποία γνωμάτευσε πως πρόκειται για χάλκινο νόμισμα μεσοβυζαντινής εποχής και εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του παραπάνω Νόμου.

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...