Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Σε απεργία τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση ανάκληση των απολύσεων στο αρχαιολογικό τμήμα του έργου, τη σύναψη συμβάσεων που θα εξασφαλίσουν τις ήδη υπάρχουσες αποδοχές και τα υπάρχοντα δικαιώματα των εργαζομένων


Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Δευτέρα (9/12) οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Ζητούν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, την άμεση ανάκληση των απολύσεων στο αρχαιολογικό τμήμα του έργου, τη σύναψη συμβάσεων που θα εξασφαλίσουν τις ήδη υπάρχουσες αποδοχές και τα υπάρχοντα δικαιώματα των εργαζομένων, την εξασφάλιση κονδυλίων για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως και για την μελέτη, συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

Στην ίδια ανακοίνωση το Σωματείο καταγγέλλει, μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, με λύπη διαπιστώσαμε την εμμονή της Αττικό Μετρό και τη σπουδή της Κ/Ξ Κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης (;) για πραγματοποίηση απολύσεων στο αρχαιολογικό τμήμα του έργου, παρά τις αντίθετες θέσεις των αρμόδιων εφορειών και την υπ. αριθ. 29732/441/16.09.2013 Υ. Α. του Υπουργού ΕΚΑΠ».

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι ζητούν να μάθουν για το μέλλον του έργου, για το χρονοδιάγραμμα και τη χρηματοδότηση των αρχαιολογικών ανασκαφών κ.ά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...