Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Φυλάκιση σε εννέα άτομα για το χρυσό μακεδονικό στεφάνι

Πολύ ακριβά "πλήρωσαν" εννέα άτομα την κίνηση τους να επιχειρήσουν να πουλήσουν ένα χρυσό μακεδονικό στεφάνι, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε και στους εννέα κατηγορούμενους ποινές κάθειρξης. Σε τέσσερις εξ αυτών επέβαλε 9 χρόνια για υπεξαίρεση του στεφανιού ενώ σε έναν συνταξιούχο αστυνομικό, που εμπλεκόταν στην υπόθεση, 6 χρόνια και δύο μήνες για αποδοχή προϊόντος. Σε τρεις άλλους κατηγορούμενους επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών για απλή συνέργεια στην αποδοχή προϊόντος και στην υπεξαίρεση ενώ σε έναν άλλο 5 χρόνια για απλή συνέργεια.

Για τους τρεις από τους προαναφερόμενους, που ήταν προφυλακιστέοι, αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκαν πίσω στη φυλακή. Στον τέταρτο κατηγορούμενο η έδρα αποφάσισε η ποινή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με τον όρο της εγγύησης 20.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2012, όταν συνελήφθησαν στην Ασπροβάλτα δύο άτομα. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών ένα χρυσό στεφάνι από φύλλα και καρπούς βελανιδιάς και ένα χρυσό ψέλλιο, που σχηματίζεται από φίδια που συμπλέκονται για να σχηματίσουν το λεγόμενο κόμβο του Ηρακλή, ο οποίος κοσμείται με ερυθρό ημιπολύτιμο λίθο. Όπως αποκαλύφθηκε, ήταν προϊόντα λαθρανασκαφής και ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία χρονολογούνται στον 4ο π.Χ. αιώνα.

Πληροφορίες από voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...