Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη

Δράση για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω και της έλλειψης Δημοτικής Αστυνομίας, ζητεί από την Τροχαία ο επικεφαλής της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευ. Μαδεμλής, με έγγραφη παραγγελία του.


Ο Ευάγγελος Μαδεμλής ζητάει από την Τροχαία να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο όταν διαπιστώνεται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών (δηλαδή κλήσεις και αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των παραβατών, ακόμη κι αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος οδήγησης, αλλά και - κατά περίπτωση - απομάκρυνση των οχημάτων με γερανούς).


Ο εισαγγελικός λειτουργός παρατηρεί ότι «τον τελευταίο καιρό επικρατεί έκνομη κατάσταση στις κύριες αρτηρίες και λεωφόρους της Θεσσαλονίκης αλλά και στο σύνολο των οδών της πόλης». Τονίζει ότι «προκαλεί εντύπωση και πολλές αντιδράσεις η μακροχρόνια στάθμευση οχημάτων στις λεωφορειολωρίδες, στις κύριες οδικές αρτηρίες, στα πεζοδρόμια κεντρικών περιοχών της πόλης, σε παράλληλες σειρές, έτσι ώστε δύο ή τρεις ή τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας να περιορίζονται σε μία, με αποτέλεσμα να είναι μετά βίας δυνατή η κυκλοφορία, χωρίς να λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τον έλεγχο των παραβατών και την άμεση απομάκρυνση των αυτοκινήτων που παρακωλύουν την κυκλοφορία».

Παράλληλα, ο Ευ. Μαδεμλής επισημαίνει το θέμα της αυθαίρετης κατάληψης οδοστρώματος «με διάφορα αντικείμενα από ιδιοκτήτες καταστημάτων ή περιπτέρων», πράξεις, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, όπως ο ίδιος αναφέρει, σύμφωνα με τον ΚΟΚ, και οφείλει η Τροχαία να βεβαιώνει.

Εξάλλου, ο εισαγγελέας θίγει το ζήτημα της εκπομπής μεγάλης ποσότητας καυσαερίων από οχήματα, κυρίως ταξί. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ζητεί από την Τροχαία να εντοπίζονται τα συγκεκριμένα οχήματα και να αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας τους, όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ.

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...