Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τα γραφεία της "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα" στη Θεσσαλονίκη, εγκαινίασε ο Α. Λοβέρδος

Τα γραφεία της "Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα" εγκαινίασε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο σκοπός είναι η ενεργοποίηση όσων πολιτών πιστεύουν στη δημοκρατία και στη λογική, στην ανάγκη να υπάρχει μια ήπια πολιτική πρόταση που στοχεύει στη δημιουργία των πολιτικών και οικονομικών προϋποθέσεων για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η ύφεση.

"Μόνο μέσα σε συνθήκες δημοκρατίας και με προτάσεις που μπορούν να κινητοποιήσουν την οικονομία εδώ και τώρα μπορεί να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης", είπε και σε ερώτηση σχετικά με τη σύγκλιση με τη ΔΗΜΑΡ, απάντησε: "Εχουν σημασία οι συγκλίσεις όταν δεν στέκονται μόνο σε ζητήματα του πολιτικού συστήματος. Τα μέτωπα συνεργασίας είναι ο στόχος. Δεν τα προσδιορίζουμε, εκ του πονηρού, όπως κάνουν άλλοι, στα θέματα των ευρωεκλογών. Προσθέτουμε, οπωσδήποτε τις δημοτικές και οπωσδήποτε τις γενικές βουλευτικές εκλογές. Αλλά αν στον κόσμο περάσει ότι ο λόγος της σύμπλευσης και των συμμαχιών είναι η πολιτική διάσωση ή επίλυση θεμάτων του πολιτικού συστήματος, δεν έχει νόημα καμιά συνεργασία. Αν στον κόσμο φτάσει η αλήθεια, ότι με συγκεκριμένο τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, από κοινού συμμαχώντας, την ύφεση και την ανεργία, τότε πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και η δημοκρατική παράταξη θα αρχίσει να ξαναγίνεται μεγάλη γιατί τώρα παρακμάζει".

Σε άλλη ερώτηση, αν συμμερίζεται την αισιοδοξία της Κομισιόν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, υπογράμμισε: "Εχουμε συνηθίσει να μιλάμε για την οικονομία λέγοντας μόνο για τα δημόσια οικονομικά. Εκεί θα έλεγα πως ναι η χώρα έχει σωθεί. Η χώρα δεν κινδυνεύει από πτώχευση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, εγώ, ως ένα βαθμό, το θεωρώ και δεδομένο, ότι θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά αυτό ήταν ο στόχος του 2009. Τώρα, το 2013 που τελειώνει, μας βρίσκει χωρίς στόχο για τον πολίτη. Η χώρα στέκεται αλλά δεν στέκονται οι πολίτες κι αυτό μοιραία στο μέλλον θα επηρεάσει τα δημόσια οικονομικά. Θα δημιουργήσουμε φαύλο κύκλο".

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν τις βλέπει μέσα στο 2013, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε πως θεωρεί ότι "το μη χείρον είναι βέλτιστον΄" και σημείωσε: "Η αποφυγή της πολιτικής αστάθειας πρέπει να είναι κανόνας για όλους τους πολιτικούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...