Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι της “Ελληνικός Χρυσός” καταγγέλλουν προπηλακισμούς

Επίθεση από αγνώστους κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι στα μεταλλεία της “Ελληνικός Χρυσός” στη Χαλκιδική. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι στόχος εμπρηστών έγινε το αυτοκίνητο πατέρα εργαζόμενου στα μεταλλεία.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις υπόγειες στοές Παναγιώτης Αρβανιτάκης κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “γύρω στις 5.30 με 6 το πρωί, 20 Ιερισσώτες που μετέβαιναν στα μεταλλεία για να αναλάβουν τη βάρδια τους δέχθηκαν προπηλακισμούς και απειλές από ομάδα κουκουλοφόρων στην είσοδο του χωριού” .

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δράστες προκάλεσαν φθορά στο αυτοκίνητο ενός εκ των εργαζομένων ενώ στόχος εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει σε πατέρα μεταλλωρύχου.

Τον εμπρησμό αυτοκινήτου επιβεβαιώνουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η αστυνομία Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται αξιωματικό της Πυροσβεστικής, στο σημείο βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, ο οποίος δεν εξερράγη, αλλά από τη φωτιά σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία Χαλκιδικής επιβεβαιώνει επίσης ότι άτομα παρεμπόδισαν τη διέλευση οχημάτων στην έξοδο της Ιερισσού προς το Στρατώνι.

Ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πυροδότηση της έντασης στην περιοχή μετά την επίσκεψή του στην Ιερισσό, την περασμένη Τετάρτη. Μετά απ’ αυτό αναφέρει ότι προκλήθηκαν ζημιές και εμπρησμός σε αυτοκίνητο πατέρα εργαζόμενου στα μεταλλεία, ενώ σήμερα “περίπου 40 κουκουλοφόροι με ρόπαλα και σιδερολοστούς παρεμπόδισαν την προσέλευση εργαζομένων από την Ιερισσό στην εργασία τους στο Στρατώνι.”

Τις καταγγελίες περί επίθεσης δεν επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΑ, ο πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου και κάτοικος της Ιερισσού Τόλης Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...