Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Αλλάζουν την πορεία της λεωφορειακής γραμμής Νο 7

Ο Ο.Α.Σ.Θ.  και  ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ αλλάζουν την πορεία της λεωφορειακής γραμμής Νο 7 «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» στην κατεύθυνση προς Άγιο Ιωάννη αφήνοντας χωρίς σύνδεση τους κατοίκους της Νέας Κρήνης – Αγίου Ιωάννη με την περιοχή του πανεπιστημίου, ιδιαίτερα των φοιτητών.

Αφού στις 29 του Απρίλη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου να ταυτιστεί με την πρόταση του Ο.Α.Σ.Θ. απέτυχε λόγω της παρέμβασης της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» και ανάγκασε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ν’ αποσύρει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν λανθασμένη – επειδή ήταν διαφορετική από αυτή που πρότεινε ο ΟΑΣΘ,- στις 27 Μάη επανήλθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο η ίδια ακριβώς εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, ως προς το εισηγητικό σκέλος, αλλά με πρόταση αυτή που ήθελε ο Ο.Α.Σ.Θ.!

Η νέα διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 7 που ψηφίσθηκε, χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» ευνοεί χιλιομετρικά τον Ο.Α.Σ.Θ. και είναι η παρακάτω:
‘’ …. Μητροπ. Κυδωνιών-Πόντου-τσιγκιρίδου-Παρασκευοπούλου-Ανδρέα Παπανδρέου-Μακεδονίας-Δημοκρίτου-Κακουλίδη-Αφετηρία Νέας Κρήνης’’
 σε αντικατάσταση της
‘’….Μητροπ. Κυδωνιών-Μητροπ. Καλλίδου-Κερασούντος-Χηλής-Ν. Πλαστήρα-Ατλαντίδος-Κουντουριώτου-Βρυούλων-Μακεδονίας-Κ. Καραμανλή-Δημοκρίτου-Κακουλίδη-Αφετηρία Νέας Κρήνης’’

Η συγκεκριμένη διαδρομή αφαιρεί τη δυνατότητα σύνδεσης μεγάλων περιοχών της Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης με την περιοχή του Πανεπιστημίου και ταλαιπωρεί όχι μόνο σπουδαστές και φοιτητές αλλά και εργαζόμενους και συνταξιούχους που διαμένουν στις συνοικίες Αρετσούς, Νέας Κρήνης, Αγίου Ιωάννη και μέρος της Επέκτασης Καλαμαριάς.

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» πρότεινε δύο (2) εναλλακτικές διαδρομές την Νο 7Α και Νο 7Β ώστε να εξυπηρετούνται επαρκώς όλες οι περιοχές των συνοικιών Νέας κρήνης, Αγίου Ιωάννη, Αγίου Παντελεήμονα και Επέκτασης Καλαμαριάς. Η πρόταση της δεν έγινε δεκτή γιατί αυξάνει τα κοστολόγια του ΟΑΣΘ.

Καταγγέλουμε τον Ο.Α.Σ.Θ. και τη Διοίκηση του Δήμου συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων την μειοψηφίας για την απόφαση αυτή.

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό, είναι κοινωνική υποχρέωση του κράτους να παρέχει σύγχρονη, φθηνή και ασφαλή συγκοινωνία με συχνές και τακτικές διαδρομές που να εξυπηρετούν το σύνολο των εργαζόμενων, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων.

Διεκδικούμε
Ø  Δημόσιες συγκοινωνίες και μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
Ø  Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των Α.Μ.Ε.Α., των μαθητών και φοιτητών, των στρατευμένων νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...