Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Κομοτηνή: "Καμπάνα" σε πρώην Βουλευτή της ΝΔ που έταξε διορισμό

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το πρωί της Πέμπτης το 5μελές Εφετείο Θράκης σε "γαλάζιο" πρώην Βουλευτή της Ροδόπης με την κατηγορία της απάτης, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση εμπορίας θέσεων εργασίας στο Δημόσιο έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, πρόκειται για τον Νίκο Σαλίκα, που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2011 για την ίδια υπόθεση με φυλάκιση 2ετών.

Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ν. Σαλίκας, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ την περίοδο 1989-1993 και είναι δικηγόρος Κομοτηνής,
υποσχέθηκε το 2006 να διορίσει στο δημόσιο γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, κάτοικο της περιοχής, την οποία συνέστησε σε έναν φίλο του από τη Θεσσαλονίκη, τον Χαράλαμπο Βαμβακίδη, ο οποίος εμφανιζόταν ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο Ν. Σαλίκας της δήλωνε ότι έχει τις προσβάσεις ώστε να προχωρήσει τον διορισμό της στο δημόσιοκαι πιο συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για τον σκοπό αυτό πλήρωσε το ποσό των 10.000 ευρώ στον ίδιο.
Στη συνέχεια η περιπέτεια της καταγγέλλουσας συνεχίστηκε με τον Χ.Β. στον οποίο πλήρωσε συνολικά 23.000 ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο του 2007, αναμένοντας τον διορισμό της, χωρίς ωστόσο αυτός να έρθει ποτέ.

Μάλιστα, η ίδια και ο σύζυγός της κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά τόσο κατά τον Χ.Β. όσο και κατά του πρώην Βουλευτή, όταν διαπίστωσαν πως είχαν εξαπατηθεί. Με την υπ. αρθιμ. 1655 του 2009 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης ο Χ.Β. καταδικάστηκε σε εννιά χρόνια κάθειρξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από την πλευρά του ο N. Σαλίκας ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης πως τις 10.000 ευρώ που ο ίδιος είχε λάβει τις προώθησε στον Χ.Β. και ο ίδιος δεν ωφελήθηκε οικονομικά, επισημαίνοντας πως την επίμαχη χρονική περίοδο ο ίδιος δεν ήταν βουλευτής.

Η δικηγόρος υπεράσπισής του τόνισε πως οι καταγγέλλοντες έδωσαν τα χρήματα με τη θέλησή τους και ουδέποτε τους πίεσε κανείς για να τα καταβάλουν,αλλά πρακτικά οι ίδιοι προσπάθησαν να λαδώσουν για να μπουν στο δημόσιο.

Η έδρα αποφάσισε την 20μήνη καταδίκη του N. Σαλίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...