Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Αρρωστημένα μυαλά» δηλητηρίασαν νεογέννητο αρκουδάκι στην Καστοριά

Άγνωστοι έριξαν φόλα σε νεογέννητο αρκουδάκι το οποίο βρέθηκε νεκρό από την ομάδα του Αρκτούρου στο περιαστικό δάσος της Καστοριάς

Δεν πρόλαβε να απογαλακτιστεί από τη μαμά του και έχασε τη ζωή του πέφτοντας θύμα της ανθρώπινης θηριωδίας, ένα θηλυκό αρκουδάκι που εντοπίστηκε νεκρό στο περιαστικό δάσος της πόλης της Καστοριάς! Όπως διαπίστωσε ο «Αρκτούρος», το άτυχο ζώο είχε δηλητηριαστεί από φόλα!

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης έφτασε αμέσως στο σημείο όπου βρισκόταν το αρκουδάκι μόλις ειδοποιήθηκε από έναν περαστικό, αλλά ήταν ήδη νεκρό.

Στο σώμα του δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος τραυματισμού και όλα έδειχναν ότι είχε καταναλώσει δηλητηριασμένο δόλωμα, πράγμα που επιβεβαιωνόταν από τη στάση του σώματός του. Δηλητηρίαση εκτιμά και το πόρισμα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καστοριάς, που έστειλε τα σπλάχνα του ζώου για τοξικολογικές εξετάσεις.

Ήταν η πρώτη χρονιά που το νεαρό αρκουδάκι αποχωρίστηκε τη μητέρα του, αλλά δεν κατάφερε να επιζήσει. Οι υποψίες για τον θάνατό του πέφτουν σε μελισσοκόμους της περιοχής, στην οποία είχαν καταγραφεί πρόσφατα ζημιές σε κυψέλες, παρά τη μείωσή τους με την τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης. Η άτυχη αρκουδίτσα μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο της Δασικής Υπηρεσίας όπου θα ταφεί για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...