Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η Δ. Α.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ καταγγέλλει τον Δήμαρχο

Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς Βούλα Καραμπίδου, υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, και Γιάννης Καλλιφατίδης, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την συμπεριφορά του Δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Αβραμίδη σε βάρος της Βούλας Καραμπίδου.

Στην ανακοίνωση της Δ. Α.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ αναφέρονται τα εξής:

Συγκεκριμένα:
Από τις 18/6/2013 είναι σε ισχύ προσωρινή δέσμευση των λογαριασμών όψεως του Δήμου Καλαμαριάς με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καλύψει πάσης φύσεως δαπάνες. Αυτό έγινε διότι ο Δήμος αδυνατεί με ίδιους πόρους να καλύψει το ποσό απαλλοτρίωσης οικοπέδου χαρακτηρισμένου για ανέγερση σχολείου επί της οδού Χαλδίας (έπονται και άλλα οικόπεδα).\Αναδεικνύεται λοιπόν με δραματικό τρόπο η ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου που στηρίζει και συμβάλει στην υλοποίηση του «Καλλικράτη» που φορτώνει στις πλάτες του λαού το κόστος για Παιδεία και Υγεία μέσα από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αποδέχεται τη συνεχώς μειωμένη χρηματοδότηση των Δήμων από την κεντρική εξουσία.
Η πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου στους ΟΤΑ, που σκοπό έχει να επιβάλει υποχρεωτικό ψευδεπίγραφο πρόγραμμα «εξυγίανσης» στους Δήμους που αποκλίνουν από τους στόχους του προϋπολογισμού, εφαρμόζεται πλέον και στο Δήμο Καλαμαριάς με δέσμευση των λογαριασμών του.
Την Πέμπτη, 20/06/2013, κατά τη διάρκεια  συνάντησης του Δ.Σ. του συλλόγου με τον Δήμαρχο και τον Γ.Γ. του Δήμου προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Δήμος που θα έχει ως αποτέλεσμα τη στάση πληρωμών και κατά συνέπεια και της μισθοδοσίας, η Βούλα Καραμπίδου προσπάθησε να πεί ότι η αντεργατική πολιτική των ‘’μνημονίων διαρκείας΄΄ και η αποδοχή της και στήριξή της από τους Δημάρχους συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου Καλαμαριάς είναι η αιτία της τραγικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι Δήμοι.
Ο Δήμαρχος θίχθηκε  στο  άκουσμα της φράσης ‘’αντεργατική πολιτική’’ που ούτως  ή άλλως χρόνια υπηρετεί και επιτέθηκε στην συναδέρφισα με εκφράσεις του τύπου:  «Εσύ τι  δουλειά έχεις εδώ, δεν είσαι πια στον Δήμο.  Δεν εκπροσωπείς τους εργαζόμενους, Μην βλέπεις που δεν μιλάω, επειδή σε θεωρώ φίλη. Να φύγεις…..…»!.
Ο δε  Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Αβραμίδης φωνάζοντας και χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι, πάγια τακτική απέναντι στους εργαζόμενους, επαναλάμβανε:«Αν δεν έχεις τι να πεις, να το ράψεις…»!
Καταγγέλουμε επίσης τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου από την παράταξη «Ενότητα-Αλληλεγγύη» γιατί δεν αντέδρασαν στη βάρβαρη επίθεση του Δημάρχου και του Γ.Γ. του Δήμου απέναντι σε μέλος της Διοίκησης του σωματείου, εργαζόμενη σε εφεδρεία,στα πλαίσια της πάγιας τακτικής ‘’να τα έχουμε καλά με τη Διοίκηση’’. Τακτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Διοίκησης του Δήμου και όχι των εργαζόμενων.
Συνάδελφοι δηλώνουμε ότι:
Ø  Η ΔΑΣ δεν δέχεται πιέσεις, εκφοβισμό, εκβιασμό και τρομοκρατία των εργαζόμενων.

Ø  Αγωνιζόμαστε ενωμένα, ταξικά, αλληλέγγυα ενάντια στην βάρβαρη πολιτική λιτότητας και αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις με εφεδρείες, απολύσεις και ξεπούλημα υπηρεσιών, έργων και περιουσίας του λαού στο κεφάλαιο.

Ø  Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στη κεντρική, τοπική και περιφερειακή διοίκηση, υπέρ του κεφαλαίου από την Κυβέρνηση αλλά και από τους αιρετούς που υλοποιούν αυτήν την πολιτική, ανεξάρτητα αν εμφανίζονται με κομματική στήριξη  ή ως ανεξάρτητοι εκλεγμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...