Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Είχαν "ρημάξει" τα αυτοκίνητα στην Πλάκα Λιτοχώρου


Εξιχνιάστηκαν οκτώ διαρρήξεις οχημάτων στην περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 41 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 24 ετών που διέπραξαν τρεις διαρρήξεις οχημάτων.

Οι δράστες διερρήγνυαν τον υαλοπίνακα οχημάτων και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα και χρηματικά ποσά
Στην κατοχή του ενός 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό χαρτονόμισμα

Συνελήφθησαν την Κυριακή (23.06.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου με τη συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, δύο ημεδαποί 41 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 24 ετών, για διαρρήξεις οχημάτων.

Αρχικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 22.06.2013 στην Πλάκα Λιτοχώρου, οι προαναφερόμενοι επιβαίνοντας σε ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο διέρρηξαν τρία οχήματα και στα δύο από αυτά αφαίρεσαν διάφορα προσωπικά έγγραφα, διάφορα αντικείμενα και συνολικά το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ.

Ένας από τους παθόντες ενημέρωσε τους περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, οι οποίοι εντόπισαν το όχημα που επέβαιναν οι δράστες των διαρρήξεων και επιχείρησαν να τους ελέγξουν, πλην όμως αυτοί ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν και ακολούθησε καταδίωξη. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δράστες απέρριψαν εκτός του οδοστρώματος μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε, εντοπίστηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα μίας 36χρονης παθούσας και της αποδόθηκαν.

ένα πλαστό χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (50) ευρώ που κατείχε ο ένας 41χρονος.
Επιπλέον, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί 41 ετών διέρρηξαν πέντε επιπλέον οχήματα στην Πλάκα Λιτοχώρου σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και χρηματικά ποσά και ειδικότερα:
μεσημεριανές ώρες της 09.06.2013, αφού διέρρηξαν τον υαλοπίνακα πόρτας του οχήματος ενός 31χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

μεσημεριανές ώρες της 09.06.2013, αφού διέρρηξαν τον υαλοπίνακα πόρτας συνεπιβατών του οχήματος ενός 52χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

μεσημεριανές ώρες της 16.06.2013, αφού διέρρηξαν τον υαλοπίνακα πόρτας συνεπιβατών του οχήματος ενός 34χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (580), μία φωτογραφική μηχανή και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

μεσημεριανές ώρες της 16.06.2013, αφού διέρρηξαν τον υαλοπίνακα πόρτας συνεπιβατών του οχήματος ενός 32χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (110), έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
μεσημεριανές ώρες της 19.06.2013, αφού διέρρηξαν τον υαλοπίνακα πόρτας συνοδηγού του οχήματος ενός 25χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε ο 24χρονος υπήκοος Αλβανίας είχε αποφυλακιστεί την 20.06.2013 από τις Δικαστικές Φυλακές Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του ενός 41χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
lefteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...