Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Απάτη ύψους 340.000 ευρώ για δήθεν επενδυτικό πρόγραμμα

Κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον επτά άτομα

Κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες, προτείνοντάς τους να συμμετάσχουν σε δήθεν επενδυτικό πρόγραμμα, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να καρπωθούν περισσότερα από 340.000 ευρώ, εξάρθρωσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ τα θύματα της σπείρας, είναι τουλάχιστον επτά.

Ενας εκ των συλληφθέντων, 72 ετών, συστηνόταν, ως δικηγόρος και πρότεινε σε υποψήφιους να συμμετάσχουν σε «επενδυτικό πρόγραμμα», όπου ο ενδιαφερόμενος για τα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του. 'Αλλοι δύο εμφανίζονταν, ως συνεργάτες του 72χρονου,και ελάμβαναν αμοιβή για την προώθηση του «επενδυτικού προγράμματος», αναζητώντας νέους επενδυτές, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς,παριστάνοντας επίσης τον δικηγόρο, προέβαινε δήθεν στις απαραίτητες ενέργειες για τις προαναφερόμενες προσημειώσεις ακινήτων.

Εκτός από το 342.000 που κατάφερε να αποσπάσει η εγκληματική οργάνωση , εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας τριών ακόμη παθόντων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί.Ο 72χρονος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...