Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Έβαλαν κότα σε γυάλα ως ντεκόρ σε μπαρ στη Δράμα!

Φόρεσαν μέχρι και πλαστικά γυαλιά στο πτηνό και έβγαιναν φωτογραφίες μαζί του 

Έναν «πρωτότυπο» τρόπο βρήκαν ιδιοκτήτες μπαρ στη Δράμα για να στολίσουν το κατάστημά τους. Έβαλαν μια κότα σε μια γυάλα ως ζωντανό ντεκόρ για να εντυπωσιάζονται οι θαμώνες και να φωτογραφίζονται με αυτό

Τις φωτογραφίες έστειλαν οι «Φίλοι των Ζώων Δράμας» στο zoosos.gr αποδεικνύοντας πως κάποιοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα δικαιώματα των ζώων. Όπως γράφει η ιστοσελίδα, του φόρεσαν μέχρι και πλαστικά γυαλιά, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που φωτογραφίζονταν με το πτηνό λες και ήταν αξιοθέατο.

Το zoosos.gr υπενθυμίζει τι αναφέρεται στη νομοθεσία:

«Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...