Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Εναλλακτική λύση για τις πιάτσες ταξί σε καθέτους της Τσιμισκή


Εναλλακτική λύση για την στάθμευση των ταξί στο κέντρο της πόλης αναζητούν σε κάθετες στην Τσιμισκή οδούς ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε... ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής κατά τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής όπου τέθηκε το θέμα.

«Είμαι σε επαφή με αντιδημάρχους του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό κάθετων δρόμων που να εξυπηρετούν τα ταξί που κινούνται στην Τσιμισκή» είπε και πρόσθεσε: «υπάρχει μια νέα πρόταση την οποία όμως δεν μπορώ να ανακοινώσω καθώς είναι ζήτημα του Δήμου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου των ιδιοκτητών ταξί νομού Θεσσαλονίκης Κώστας Γιαννακάκης, επανέλαβε την πρότασή του για την παραχώρηση θέσεων στάθμευσης των ταξί στην αριστερή λωρίδα της οδού Τσιμισκή για να λάβει από τον κ. Τσαμασλή την απάντηση ότι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση στον συγκεκριμένο δρόμο καθώς αποτελεί βασικό οδικό άξονα και δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Ωστόσο ο κ. Γιαννακάκης ζήτησε από την Περιφέρεια να διατυπώσει κάποια πρόταση ώστε να αλλάξει ο νόμος, όπως έγινε το 2006, οπότε η τότε νομαρχία είχε στείλει ψήφισμα στο υπουργείο Μεταφορών ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες. Επιπλέον ζήτησε να υπάρξει κάποια ανοχή από την πλευρά της αυτοδιοίκησης μέχρι να εφαρμοστεί κάποια λύση.

«Πράσινο φως» από την Μητροπολιτική Επιτροπή για την πολεοδόμηση περιοχής στο Πλαγιάρι

Στο μεταξύ, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε σήμερα θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την πολεοδόμηση έκτασης 51 στρεμμάτων στην περιοχή «Λιβαδίκι» του Πλαγιαρίου. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για ιδιωτική πολεοδόμηση για την οποία έχει δοθεί έγκριση από το ΥΠΕΚΑ. Στη συγκεκριμένη περιοχή προβλέπεται η δημιουργία μέχρι το 2021, 106 κατοικιών, δυναμικότητας 404 κατοίκων στο σύνολό τους. Σχεδιάζεται επίσης η δημιουργία 77 θέσεων στάθμευσης, χώρων πολιτισμού και γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...