Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μετρό Θεσσαλονίκης: Υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της επέκτασης προς Καλαμαριά


Η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., υπέγραψαν την βασική σύμβαση κατασκευής της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, έργο που έχει ενταχθεί... στο Ε.Σ.Π.Α. - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και δανειοδοτείται από την ΕΤΕπ, με συνολικό προϋπολογισμό 518 εκ. €. (400 εκ. € αφορούν στην υπογραφείσα σύμβαση).

Το μεγαλύτερο έργο συγκοινωνιακής υποδομής της Θεσσαλονίκης, επεκτείνεται πλέον προς την Καλαμαριά με 5 νέους σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) και 4,78 χλμ. υπόγειας γραμμής. Προβλέπονται επίσης οι υποδομές για την μελλοντική επέκταση της Γραμμής προς Αεροδρόμιο, καθώς και η κατασκευή οργανωμένου χώρου Μετεπιβίβασης από τις λεωφορειακές γραμμές στον σταθμό «Μίκρα», ενώ προγραμματίζεται παράλληλα και η κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων στην ίδια θέση.

Με την λειτουργία της επέκτασης, το Μετρό θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά τον Δήμο Καλαμαριάς, καθώς αναμένεται ότι η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται σε μόλις 15 λεπτά. Με το έργο αυτό αναμένεται ότι θα εξυπηρετούνται περισσότερο από 65.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση. Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 5 έτη και θα παραδοθεί σε λειτουργία εντός του 2018.

Αναμφισβήτητα, το Μετρό αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. συνεχίζει με μεθοδικότητα να σχεδιάζει τις περαιτέρω επεκτάσεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς προβλέπεται σύντομα να προκηρυχθούν και οι μελέτες για την επέκταση του έργου προς τη Σταυρούπολη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...