Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μέχρι και προκάτ σπίτια από τη Βουλγαρία αγοράζουν Βορειοελλαδίτες

Νταλίκες με φορτωμένα νοικοκυριά ακόμη και ολόκληρα προκατασκευασμένα σπίτια περνούν καθημερινά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα με προορισμό την Ελλάδα

Νταλίκες με φορτωμένα νοικοκυριά ακόμη και ολόκληρα προκατασκευασμένα σπίτια περνούν καθημερινά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα με προορισμό την Ελλάδα, καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, φαίνεται να προτιμούν για οικονομικούς λόγους την αγορά της γείτονoς χώρας, για να ανακαινίσουν τα σπίτια τους ή για να στήσουν τα εξοχικά τους.

Προκατασκευασμένα σπίτια, κουφώματα, είδη υγιεινής, έπιπλα σπιτιού, έπιπλα κουζίνας, υδραυλικά και κάθε λογής αντικείμενα οικιακού εξοπλισμού από τη Βουλγαρία είναι σε πρώτο πλάνο της προτίμησης των Ελλήνων καταναλωτών, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι χαμηλές τιμές πώλησης με διαφορά ακόμη και 50% κάτω σε σύγκριση με την Ελλάδα, που παρά την οικονομική κρίση οι τιμές παραμένουν σταθερές, ελκύουν τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Το γειτονικό Πετρίτσι της Βουλγαρίας, σε απόσταση μόνο 15 χιλιομέτρων από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, έχει πλέον την τιμητική του με τα πολυκαταστήματα να... θησαυρίζουν καθημερινώς και το εργοστάσιο παραγωγής επίπλων που εδρεύει στη συγκεκριμένη πόλη να κάνει “χρυσές δουλειές”.

Την ίδια ώρα δεν είναι μόνο οι απλοί καταναλωτές που μεταβαίνουν στη Βουλγαρία, αλλά και επαγγελματίες κάθε δραστηριότητας, μαραγκοί, υδραυλικοί, και τεχνικοί άλλων ειδικοτήτων που “κλείνουν” δουλειές στην Ελλάδα και κάνουν με τη σειρά τους τις παραγγελίες τους στη Βουλγαρία, εξασφαλίζοντας έτσι ένα πολύ καλό μεροκάματο, χωρίς κόπο, παρά με ένα τηλέφωνο ή μία κοντινή επίσκεψη στη γείτονα χώρα από όπου παραλαμβάνουν τα προϊόντα που παρήγγειλαν εκεί και τα παραδίδουν στους Έλληνες πελάτες τους.

“Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή με τους Έλληνες” δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Βούλγαροι υπάλληλοι που γνωρίζουν απταίστως τα ελληνικά και είναι πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους.

“Με 30% προκαταβολή κλείνεται η παραγγελία και η παράδοση εκτελείται εντός δεκαπέντε ημερών στο σημείο πώλησης” λένε χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία χρόνια πάντως και πολλοί Έλληνες επαγγελματίες βρήκαν διέξοδο στη γείτονα χώρα και μετέφεραν εκεί τις επιχειρήσεις τους. Εργοστάσια κουφωμάτων που έδρευαν στη Θεσσαλονίκη, σήμερα εδρεύουν στο Πετρίτσι και το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας με τις παραγγελίες τους από Ελλάδα να φτάνουν στο ζενίθ.

“Ο Έλληνας δεν ενδιαφέρεται πλέον αν τα κουφώματά του θα φέρουν γερμανική σφραγίδα, ενδιαφέρεται να πάρει καλή ποιότητα και εξαιρετική τιμή” δηλώνει Έλληνας επιχειρηματίας που μετέφερε την επιχείρησή του στη γείτονα χώρα και “σώθηκε” όπως λέει χαρακτηριστικά.

“Θα βάλουμε τα εξοχικά μας στα θεμέλια και μόλις ισχύσει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα θα τα κάνουμε νόμιμα” δηλώνει Έλληνας καταναλωτής που φόρτωσε το προκατασκευασμένο σπίτι του σε βουλγάρικη νταλίκα και το μετέφερε στο κτήμα του στη Χαλκιδική. Όσο για τις τιμές φαίνονται ασύγκριτες σε σχέση με τις ελληνικές, ενώ όπως αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις των καταναλωτών, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ίδια προκατασκευασμένα σπίτια από την ίδια βουλγαρική εταιρεία βαφτίζονται στην Ελλάδα ως ελληνικά ή γερμανικά ή ιταλικά και πωλούνταν αναλόγως.

Στην όλη υπόθεση της αγοράς των παραπάνω προϊόντων από τη Βουλγαρία δεν υπάρχει καμία παρανομία, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και οι βουλγάρικες νταλίκες πηγαινοέρχονται καθημερινά κουβαλώντας ολόκληρα νοικοκυριά.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...