Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τέσσερα σούπερ – μάρκετ «Αρβανιτίδης»

Παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τέσσερα σούπερ – μάρκετ «Αρβανιτίδης» στη Θεσσαλονίκη και απεργιακή συγκέντρωση έξω από υποκατάστημα της αλυσίδας, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο πλαίσιο της απεργίας, που κήρυξε το πανελλαδικό σωματείο τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, την ανάκληση απολύσεων την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής στις τουριστικές περιοχές.

«Περίπου 300 εργαζόμενοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση και 12 καταστήματα δεν λειτουργούν» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στη συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ – μάρκετ, Νόπη Μουστακίδου, σημειώνοντας ότι ανάλογες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η κ. Μουστακίδου δήλωσε ότι για να λειτουργήσουν υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν εργαζόμενοι από σούπερ μάρκετ κοντινών πόλεων και πρόσθεσε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι έλαβαν ένα μισθό και σε άλλους ασκούνται πιέσεις, ώστε να λάβουν διατακτικές έναντι των δεδουλευμένων, που τους οφείλονται.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όπως τόνισε, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...