Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ισόβια σε επιχειρηματία που χρωστούσε στο Δημόσιο 1.500.000 ευρώ!

​​Για πρώτη φορά δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκε ιδιοκτήτης εταιρίας ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ προσκομίζοντας εικονικά παραστατικά.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αντιμετώπιζε την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών και όχι για φοροδιαφυγή όπως συνέβη σε άλλες δικογραφίες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος στην απολογία του παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις που του αποδίδονται συμπληρώνοντας ότι από τα χρήματα που έπαιρνε ως επιστροφή έδινε το 30% ως μίζα σε εφοριακούς υπαλλήλους.

Για τους συγκεκριμένους εφοριακούς έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και ήδη απολογήθηκαν στον ανακριτή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση απόκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που έγινε το 1999 στην επιχείρηση του κατηγορούμενου στα Νέα Μουδανιά και στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσει η έρευνα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε μία από τις μεγαλύτερες κομπίνες που στήθηκε ποτέ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Ποινή κάθειρξης 18 ετών επέβαλε το δικαστήριο για την ίδια υπόθεση και στη σύζυγο του επιχειρηματία καθώς και σε μία υπάλληλο που ήταν διαχειρίστρια.

Πηγή: aggelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...