Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Άρπαξαν την αλυσίδα και το σταυρό από το λαιμό ηλικιωμένης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Ούτε τις πολύβουες συνοικίες, ούτε το φως της μέρας δεν φοβούνται πλέον εγκληματικά στοιχεία που δρουν με θράσος κυρίως εναντίον ηλικιωμένων και ανήμπορων πολιτών. Μόλις σήμερα το πρωί ηλικιωμένη έπεσε...
θύμα δύο νεαρών, οι οποίοι αφαίρεσαν με τη βία τη χρυσή αλυσίδα και το σταυρό που φορούσε στο λαιμό και ήταν και τα δύο μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας.


Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η ίδια στο δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, αλλά και αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, οι δράστες ήταν νεαροί μεταξύ 17 και 19 ετών, πιθανότατα τσιγγάνοι, οι οποίοι νωρίτερα μάζευαν διάφορα αντικείμενα από τους κάδους απορριμμάτων και τα αποθήκευαν στο κόκκινο αγροτικό τους όχημα μάρκας Datsun.

Σε κοντινό δρόμο από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και ενώ η άτυχη κυρία μαζί με μία συνομήλική της βάδιζαν αμέριμνες, οι νεαροί έστησαν καρτέρι και κατάφεραν να αποσπάσουν το κόσμημα, προκαλώντας αρκετές αμυχές στο λαιμό του θύματος.

Δυστυχώς, τέτοιου είδους περιστατικά είναι καθημερινά, ενώ αρκετές φορές οι δράστες στην προσπάθειά τους να αρπάξουν οτιδήποτε πολύτιμο (τσάντες, κοσμήματα, πορτοφόλια κ.λπ.) και να διαφύγουν γρήγορα, προκαλούν πολύ σοβαρότερους τραυματισμούς στα θύματά τους.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες μέρες διαρρήκτες ξαναχτύπησαν σε δημοτική υπηρεσία και συγκεκριμένα στο Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών. Οι άγνωστοι δράστες ακολουθώντας την προσφιλή τους τακτική, όπως ιδιαίτερα καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, διέρρηξαν το Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών – Δημοτικό Ιατρείο, το οποίο στεγάζεται στην οδό Καυκάσου 64-66.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, επιδόθηκαν στο κυνήγι του…θησαυρού στη διάρκεια της νύχτας και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους έγιναν ορατά με το πρώτο φως της μέρας. Προφανώς μπήκαν στο κτίριο σπάζοντας ένα παράθυρο στο ισόγειο και από εκεί μετέβησαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου και συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο παραβιάζοντας εσωτερικές πόρτες γραφείων και αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα. Λεία τους, μία τηλεόραση, δύο οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα οξύμετρο, ένα πιεσόμετρο, καθώς και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών Αριστείδης Γαλανός υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ υπενθυμίζεται ότι αρκετά από τα ΚΑΠΗ του δήμου έχουν βρεθεί τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο εγκληματικών στοιχείων. Μεταξύ αυτών το Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης τουλάχιστον 5 φορές και μία το Γ΄ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...