Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

“Κομπίνα” με πλαστά διπλώματα οδήγησης στην Ξάνθη!


8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή στον πρόεδρο του Τ.Δ. Σουνίου. «Μας ζήτησε 1.600 ευρώ και μας έφερε το δίπλωμα οδήγησης» ανέφεραν μάρτυρες κατηγορίας.

Ένοχο με την κατηγορία της έκδοσης πλαστού διπλώματος οδήγησης έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Εφετείου Θράκης τον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Σουνίου του δήμου Αβδήρων Ξάνθης το πρωί της Τετάρτης.

Η υπόθεση αφορά κατηγορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το 2006 και αφορούσαν τον κ. Ματζήρ Αμέτ Ραμαδάν και σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος προχώρησε στην έκδοση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης σε κατοίκους του οικισμού Σουνίου έναντι χρηματικού αντιτίμου. Καταθέτοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου ο κ. Πασχάλης Λύρατζης, υπάλληλος της διεύθυνσης συγκοινωνιών της τότε Νομαρχίας Ξάνθης ανέφερε πως υπέπεσε στην αντίληψή του πλαστό δίπλωμα οδήγησης, κάτι που διασταυρώθηκε και από τον έλεγχο στο σύστημα της υπηρεσίας που ακολουθήθηκε, καθώς προέκυψε ότι ο κάτοχος αυτού ουδέποτε είχε επιτύχει στις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης.

Ως μάρτυρες κατηγορίας εμφανίστηκαν κάτοικοι του Σουνίου οι οποίοι ανέφεραν πως κατέβαλαν το ποσό των 1.600 ευρώ στον κ. Ραμαδάν ο οποίος στη συνέχεια τους προσκόμισε δίπλωμα οδήγησης. Μάλιστα, οι ίδιοι ανέφεραν πως σε αυτό το δίπλωμα υπήρχαν λάθη στον τόπο κατοικίας του κατόχου. Στην αίθουσα του δικαστηρίου αναφέρθηκε παράλληλα πως ο ένας εκ των κατόχων πλαστού διπλώματος οδήγησης είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να βγάλει δίπλωμα χωρίς να επιτύχει στη διαδικασία εξέτασης.

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου κατέθεσε και ο νυν δήμαρχος του δήμου Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος ανέφερε πως οι κατηγορίες προέρχονται από συγκεκριμένη μερίδα κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμάχη με τον κατηγορούμενο και πως στόχο είχαν να τον βλάψουν πολιτικά, καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας κατά την προεκλογική περίοδο του 2006. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως παρά τις κατηγορίες ο κ. Ραμάδαν εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του, και μέχρι και σήμερα δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τον ίδιο.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον κ. Ραμαδάν, εμμένοντας στο γεγονός της ύπαρξης των πλαστών διπλωμάτων, το οποίο επιβεβαιώθηκε από τους μάρτυρες κατηγορίας.



ThrakiToday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...