Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Σέρρες: Έβγαζαν μαϊμού άδειες οδήγησης με... το αζημίωτο


Από το Αστυνομικό Τμήμα Ποροϊων Σερρών εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις έκδοσης πλαστών αδειών ικανότητας οδήγησης και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων 54, 41 και 30 ετών, για απάτη και πλαστογραφία.

Μετά από έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ποροϊων, προέκυψε ότι οι τρεις τους, την περίοδο από το 2010 έως και το 2011, προμήθευσαν με πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης επτά άτομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο και για ακόμα ένα άτομο.

Σύμφωνα με την Αστυνομά, πλησίαζαν άτομα τα οποία είτε δεν διέθεταν άδειες ικανότητας οδήγησης είτε επιθυμούσαν να ανανεώσουν αυτές που ήδη είχαν
και με το πρόσχημα της διάθεσης κατάλληλων γνωριμιών, τους έπειθαν ότι έχουν τη δυνατότητα έκδοσης αδειών, χωρίς οι παθόντες να χρειαστεί να πάρουν μέρος στις προβλεπόμενες εξετάσεις.
Επιπλέον, ζητούσαν από τους παθόντες πέραν των χρημάτων, να τους παραδώσουν φωτογραφίες και άλλα απαραίτητα για την έκδοση των αδειών δικαιολογητικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα τους παρέδιδαν πλαστές άδειες.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις έκδοσης πλαστών αδειών και μία περίπτωση απόπειρας έκδοσης πλαστής άδειας οδήγησης, από τις οποίες οι τρεις δράστες έβαλαν στις τσέπες τους πάνω από 6.600 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ποροϊων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...