Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Ξάνθη: Άνεργος ζει εννιά μήνες χωρίς ρεύμα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

φωτό από ThrakiToday

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ζει από το Μάρτιο ένας άνεργος άνδρας, που κατοικεί στη Διομήδεια Ξάνθης, χωρίς πηγές εισοδήματος και με μοναδική στήριξη την εκκλησία.


Πρόκειται για τον Αθανάσιο Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι άνεργος και ζει μόνος στο πατρικό του σπίτι. Το περασμένη Μάρτιο οι συσσωρευμένες οφειλές μηνών προς τη ΔΕΗ ξεπέρασαν τις 3.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βυθιστεί στο σκοτάδι, αναζητώντας λύσεις, αλλά μάταια.


«Πάει ένας χρόνος που δεν έχω δουλειά. Έκανα κανένα μεροκάματο δεξιά και αριστερά» αναφέρει ο κ. Θεοδωρίδης, εξηγώντας πως τους καλοκαιρινούς μήνες καλλιεργούσε λαχανικά στην αυλή του, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση για να τα βγάλει πέρα, με πολλές ωστόσο δυσκολίες. «Μόνο η εκκλησία με βοηθάει, με τρόφιμα» συμπληρώνει, τονίζοντας πως «δεν έχω κανένα εισόδημα», ενώ περιστασιακά λαμβάνει βοήθεια, περιορισμένης ωστόσο έκτασης, από τους συγχωριανούς του.

Οπως γράφει το ThrakiToday, ο ίδιος ανησυχεί μήπως η οφειλή προς τη ΔΕΗ, και το γεγονός ότι δεν καταβάλει το γνωστό χαράτσι, μεταφερθεί στο Δημόσιο Ταμείο και λόγω αδυναμίας χάσει ακόμη και το ίδιο του το σπίτι, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει στην κατοχή του. «Τώρα αυτά τα 3.000 που χρωστάω θα πάνε στην εφορία και θα μου πάρουν το σπίτι;» αναρωτιέται ο ίδιος, φανερά ανήσυχος και τρομοκρατημένος.

φωτό από ThrakiToday
Μέσα στο σπίτι διατηρεί μια μικρή λάμπα, η οποία λειτουργεί με μπαταρίες, και την οποία χρησιμοποιεί το βράδυ όπως σημειώνει, με την έλλειψη ωστόσο ρεύματος να δημιουργεί έναν ανυπέρβλητο καθημερινό Γολγοθά για τον ίδιο. Μια τηλεόραση, ένα ψυγείο και μια μικρή κουζίνα, που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε, πλέον ελλείψει ρεύματος αποτελούν απλώς διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο σπίτι.

«Δεν έχω ζητήσει βοήθεια από τον Δήμο, ούτε από κάπου αλλού, γιατί δεν ξέρω που πρέπει να πάω» προσθέτει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως τα σοβαρά προβλήματά του άρχισαν το 2011, και εκ τότε η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...