Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Με τσιρότα "επουλώνουν" τις αιμορραγίες του Νοσοκομείου Ξάνθης

 -Έχουν κενωθεί 27 θέσεις γιατρών και καλύπτονται… μόλις 3!
-Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζει τη λειτουργία της η Καρδιολογική Κλινική 


«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Το Νοσοκομείο πραγματικά καταρρέει» με αυτή του τη φράση περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης κ. Δημήτρης Αδαμίδης την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Ξάνθης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.


Μέσα σε μια τριετία κενώθηκαν 27 θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε λόγω αποχώρησης γιατρών στο εξωτερικό, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Αδαμίδης, εξηγώντας πως «ποιος ο λόγος της θριαμβολογίας; Πανηγυρίζουν για τρεις θέσεις επικουρικών όταν έχουμε 27 κενά».

Στο σύνολό τους οι Κλινικές του Νοσοκομείου ταλανίζονται από σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, με τα τακτικά χειρουργεία πλέον να έχουν ανασταλεί ελλείψει αναισθησιολόγων. «Υπάρχει έλλειψη υλικών και έλλειψη αναισθησιολόγων. Τα τακτικά χειρουργεία γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο, όταν μένει καιρός από τα έκτακτα» τονίζει ο κ. Αδαμίδης, για να προσθέσει πως «στην Κομοτηνή έκλεισε η ορθοπεδική γιατί έμεινε μόνο ένας γιατρό. Στην Καρδιολογική τη δική μας υπάρχει μόνο η διευθύντρια που την κρατάει με νύχια και με δόντια. Πρέπει να προκηρυχθούνε θέσεις ΕΣΥ. Ο διευθυντής της ορθοπεδικής έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του για να βγει στη σύνταξη. Μια τέτοια αποχώρηση σε πολλές των περιπτώσεων σημαίνει και αποχώρηση άλλων γιατρών γιατί είναι αδύνατο να αντέξουν τέτοιο φόρτο δουλείας».

Προσφάτως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τοπικών φορέων με θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου, σύσκεψη στην οποία ωστόσο δεν συμμετείχαν οι Νοσοκομειακοί, γιατροί καθώς όπως τονίζει ο κ. Αδαμίδης δεν προσκλήθηκαν.

«Είναι εντυπωσιακό ότι στη συνάντηση των φορέων της πόλης, παρότι ζητήσαμε να παραβρεθούμε αρνήθηκαν να μας δεχθούν. Ειπώθηκε μάλιστα ότι το Νοσοκομείο έχει 3 εκατ. ευρώ πλεόνασμα. Εάν είναι έτσι όμως γιατί δεν μας καταβάλουν τα χρήματα που μας οφείλουν από τις εφημερίες και γιατί δεν προμηθεύονται αντιδραστήρες και άλλα υλικά;» προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

akritasmedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...