Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ξάνθη: Όχι μόνο έκλεβαν αυτοκίνητα αλλά... τα μεταβίβαζαν κιόλας με πλαστά έγγραφα!

Βαριές ποινές επιφύλασσε το πρωί της Τρίτης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης σε μέλη κυκλώματος το οποίο φαίνεται πως δραστηριοποιείται στην περιοχή, κλέβοντας αυτοκίνητα και στη συνέχεια μεταβιβάζοντάς τα παρουσιάζοντας πλαστά έγγραφα.


Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, η δράση του κυκλώματος ήρθε στο προσκήνιο τον Δεκέμβριο του 2008, όταν ένα μέλος αυτού, που διατηρούσε αποθήκη τροφίμων, «δανείστηκε» του Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτήτριας επιχείρησης που βρισκόταν δίπλα στη δική του, αυτοκίνητο ωστόσο το οποίο δεν επέστρεψε ποτέ.
Αντιθέτως, ο επιτήδειος, προσκομίζοντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις του ίδιου του θύματος κατάφερε να μεταβιβάσει το αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια να το πουλήσει στο εξωτερικό.

Λίγο ημέρες πριν, ο φερόμενος ως δράστης, που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην περιοχή, είχε... δανειστεί ακόμη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο δεν επέστρεψε, αλλά αντιθέτως ανέφερε στον ιδιοκτήτη του ότι το είχε τρακάρει στη Θεσσαλονίκη και το είχε αφήσει εκεί για να επισκευαστεί.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο βρέθηκε αρχικά σε χέρια άλλου, με την ίδια μέθοδο, ενώ στη συνέχεια πωλήθηκε και κατά αυτό στο εξωτερικό.


Πως γινόταν η κομπίνα

Ο δράστης κατάφερε να πείσει τα θύματά του, να του παραχωρήσουν για λίγο τα αυτοκίνητά τους.

Άξιο αναφοράς πως θύματα και δράστης είχαν διαπροσωπικές σχέσεις.
Τα δε οχήματα ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στη συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης πήγε στη Δράμα, όπου χρησιμοποιώντας πλαστές εξουσιοδοτήσεις από τα ίδια μάλιστα τα θύματά του και χρησιμοποιώντας τα έγγραφα που διατηρούνταν μέσα στα οχήματα (άδειες κυκλοφορίας, έγγραφα ΚΤΕΟ) προχωρούσε στις μεταβιβάσεις των οχημάτων.

Στη μια εκ των περιπτώσεων όταν ο ιδιοκτήτης ζήτησε πίσω το αυτοκίνητό του, ο φερόμενος ως δράστης συνέχισε απτόητος το έργο του, λέγοντας πως είχε εμπλακεί με το αμάξι σε ένα τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη και πως το όχημα ήταν σε συνεργείο αυτοκινήτων εκεί.
Μάλιστα κατάφερε να πείσει το θύμα του πως μόλις το όχημα επισκευαστεί, με τον ίδιο να καλύπτει μάλιστα και τα έξοδα επισκευής του, θα του το επιστρέψει.

Στην άλλη περίπτωση όταν το θύμα ζήτησε από τον δράστη να της επιστρέψει το αυτοκίνητό της, εκείνος έκανε τον ανήξερο λέγοντας πως δεν βρίσκεται το όχημα στην κατοχή του.


Μεταβίβαζε τα οχήματα στους… εργαζόμενους!

Όπως έγινε γνωστό από την ακροαματική διαδικασία, ο δράστης μεταβίβαζε τα οχήματα σε εργαζόμενούς του, με τον έναν εξ’ αυτών ωστόσο να βρίσκεται συγκατηγορούμενος καθώς μια εκ των πλαστών εξουσιοδοτήσεων που εμφανίστηκαν έφεραν τα δικά του στοιχεία.

Οι εξουσιοδοτήσεις που προσκόμιζε ο δράστης για να ολοκληρώσει τις μεταβιβάσεις των οχημάτων, έφεραν πάνω τους πλαστές σφραγίδες, που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς και πλαστές υπογραφές.

Μια πρώην υπάλληλος του ΚΕΠ εμφανιζόταν να υπογράφει για το γνήσιο της υπογραφής σε μια εκ των εξουσιοδοτήσεων, ωστόσο όπως ανέφερε η ίδια καταθέτοντας στο Δικαστήριο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, ενώ την περίοδο που φέρεται να υπογράφει το έγγραφο, η ίδια δεν εργαζόταν στο ΚΕΠ.

Ακολούθως ένας Αστυνομικός Υπάλληλος εμφανιζόταν να θεωρεί το γνήσιο της υπογραφής σε μια άλλη εξουσιοδότηση, σε περίοδο ωστόσο που ο ίδιος ήταν σε άδεια,
ενώ όπως τόνισε κατά την ακροαματική διαδικασία η φερόμενη ως υπογραφή δεν ήταν η δική του.


Στο εξωτερικό ο φερόμενος ως δράστης!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε μόνο ο υπάλληλος του φερόμενους ως δράστη, ο οποίος όπως αναφέρθηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδώ και χρόνια.
Ο δε φερόμενος ως δράστης, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται στη Βουλγαρία κατά πάσα πιθανότητα,  ενώ δεν είναι γνωστή η τύχη των αυτοκινήτων.

Κατά την απολογία του ο 32χρονος σήμερα υπάλληλος του δράστη ανέφερε πως έπεσε θύμα απάτης καθώς το αφεντικό του τον μετέφερε μια μέρα στη Δράμα προκειμένου όπως του είχε πει να του κολλήσει ένσημα.

Για τον λόγο αυτό του ζήτησε την ταυτότητά του, την οποία και χρησιμοποίησε σε μια εκ των μεταβιβάσεων.

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε ο ίδιος, βρέθηκε με ένα αυτοκίνητο στην κατοχή του κάτι για το οποίο ενημερώθηκε από το αφεντικό του, ο οποίος όμως του είπε πως σύντομα το όχημα θα πουληθεί.

 Κάτι που έγινε, και το αυτοκίνητο μεταβιβάστηκε σε έναν αγοραστή από το εξωτερικό.


Ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων, αναγνωρίζοντας στον δεύτερο εξ αυτών (τον υπάλληλο) το γεγονός ότι πάσχει από ψυχική νόσο.
Η έδρα επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών κατά συγχώνευση για όλα τα αδικήματα στον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος δεν έδωσε φυσικά το παρών στο Δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο - ενώ φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό - χωρίς αναστολή,

ενώ στον δεύτερο κατηγορούμενο επεβλήθη ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος άσκησε έφεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...