Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Εθνική οδός μέχρι την Κασσανδρεία!


Το Νοέμβριο θα αρχίσει η κατασκευή του οδικού άξονα από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, ενός από τα σημαντικότερα έργα για την Κασσάνδρα, καθώς θα δώσει λύση στα προβλήματα ασφάλειας και ταχύτητας των μετακινήσεων προς το νότο του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε μαραθώνια σύσκεψη στην Ποτίδαια.

Παράλληλα, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε πως εξασφαλίστηκαν 45 εκατ. ευρώ για την επίλυση του προβλήματος κατασκευής των 5,2 χιλιομέτρων που συνδέουν τον υπάρχοντα δρόμο Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών με τον υπό κατασκευή. Δηλαδή για το τμήμα Ν. Μουδανιά - γέφυρα Ποτίδαιας, που εκκρεμεί επί χρόνια σε επίπεδο μελέτης και στη Δικαιοσύνη, όπως είχε δημοσιοποιήσει ο «Α» το προηγούμενο Σάββατο.

«Είναι απαράδεκτο το ότι μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Κάθε χρόνο θρηνούμε πολλά θύματα, ταλαιπωρείται ο επισκέπτης της Χαλκιδικής και δυσφημείται η Χαλκιδική. Η προηγούμενη κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη μελέτη, δεν προχώρησε όμως σε ουσιαστική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και στην πρώτη αντίδρασή τους έπαψε να ασχολείται με το πρόβλημα», τόνισε για το συγκεκριμένο τμήμα ο κ. Μαγκριώτης.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η λύση που θα δοθεί δε θα παραγνωρίζει τα προβλήματα των επαγγελματιών, θα εξυπηρετεί όμως την οδική ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον. Γι' αυτόν το λόγο, συγκροτήθηκε επιτροπή ειδικών επιστημόνων με τη συμμετοχή του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Παράλληλα, ζητήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπων των παρόδιων επαγγελματιών, οι οποίοι μέχρι τώρα αρνούνται τη συμμετοχή τους. «Ελπίζω μετά τη συζήτηση να αλλάξουν γνώμη. Το έργο αυτό, μαζί με τους ανισόπεδους κόμβους στα Φλογητά, Νέα Πλάγια, Διονυσίου και Πορταριά, είναι απολύτως αναγκαίο. Θα κοστίσει μαζί με τις απαλλοτριώσεις περίπου 45 εκατ. ευρώ και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε αυτούς τους πόρους», είπε ο κ. Μαγκριώτης.

Το έργο καθίσταται ακόμη περισσότερο αναγκαίο, αφού το Νοέμβριο θα αρχίσει η κατασκευή του οδικού άξονα από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ με τετράιχνη διατομή. Δηλαδή το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο όταν το τμήμα των 5,2 χιλιομέτρων Ν. Μουδανιά – Ποτίδαια θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αυτοκινητόδρομους, όπου θα αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες.

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...