Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Παπαγεωργόπουλος: Δεν πρέπει να εξευτελίζεται ένας πολιτικός άνδρας του διαμετρήματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους και με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει για μια ακόμη φορά στην Ημερησία Διάταξη της 29ηςης Ιουλίου 2010 προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Ιουλίου 2010 του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων την υπόθεση της εγκατάστασης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της 23

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος στην επιστολή του αναφέρει σχετικά:

«Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε με απόφαση του 1998, η οποία εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον άξονα Αριστοτέλους, όπου ακριβώς έχει τοποθετηθεί από την Δημοτική Αρχή το έτος 1977 ο ανδριάντας του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Είναι γνωστό ότι η προσφορά στον τόπο, στη Μακεδονία και στην Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα, του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι κατά γενική ομολογία τεράστια και θεωρείται ότι μαζί με τον Ελευθέριο Βενιζέλο είναι οι δύο κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί άνδρες του 20ου αιώνα.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση αυτής της απόφασης διενήργησε Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό το Σεπτέμβριο 2007 και ακολούθως ανέθεσε την κατασκευή του ανδριάντα στον γλύπτη κ. Πραξιτέλη Τζανουλίνο.

Ο ανδριάντας είναι ήδη έτοιμος από τις αρχές Απριλίου και όπως γνωρίζετε, αφού πήραμε την ΟΜΟΦΩΝΗ έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για τον χώρο τοποθέτησής του, κινηθήκαμε για την τοποθέτηση του ανδριάντα.

Περιέργως την 19η/4/2010 αποφασίσατε την αναπομπή του όλου θέματος στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Δεν θέλω να σχολιάσω την συγκεκριμένη απόφαση αλλά επί τρεις και πλέον μήνες, περιμένουμε να εισαχθεί προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για να παραστούμε και να εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας.

Δυστυχώς κάθε εβδομάδα από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού, μας ενημερώνουν ότι «δεν συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη της Πέμπτης το θέμα του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πάρτε μας την άλλη εβδομάδα»!

Κύριε Υπουργέ,
Επειδή δεν πρέπει να εξευτελίζεται ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην χώρα που την δημιούργησε.

Επειδή δεν πρέπει να εξευτελίζονται οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο ήδη ΟΜΟΦΩΝΩΣ έχει συμφωνήσει για τον χώρο τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Επειδή δεν πρέπει να εξευτελισθεί το σημερινό Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αλλάζοντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ιδίου Συμβουλίου μόλις πριν ένα χρόνο.

Επειδή δεν πρέπει να εξευτελίζεται ένας πολιτικός άνδρας του διαμετρήματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Παρακαλώ όπως δώσετε άμεσα λύση στο θέμα και χορηγήσετε στο Δήμο Θεσσαλονίκης την άδεια να τοποθετήσει τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον επιλεγέντα και εγκριθέντα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων χώρο, ανακαλώντας την αναπομπή του θέματος στο Κ.Σ.Ν.Μ..

Άλλως συμπεριλάβετε στο αμέσως επόμενο Συμβούλιο του Κ.Σ.Ν.Μ. το συγκεκριμένο θέμα ώστε επιτέλους να μπορέσει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης να εκθέσει τις απόψεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...