Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ο ανδριάντας του Αριστοτέλη πήρε τη θέση του στο Αριστοτέλειο

Στο φυσικό του χώρο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το χώρο των επιστημών, της έρευνας, της διδασκαλίας, της καινοτομίας και του πολιτισμού, φιλοξενείται πλέον ανδριάντας του Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη
Ο ανδριάντας του Αριστοτέλη τοποθετήθηκε στο ΑΠΘ και είναι δωρεάν του Παγχαλκιδιωτικού συλλόγου, που ομόφωνα το πρυτανικό συμβούλιο εποδέχθηκε.
Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, στις 8 το βράδυ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον πρύτανη Αναστάσιο Μάνθο, τον πρόεδρο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης», Μιχάλη Καρτσιώτη και ομιλία της καθηγήτριας Φιλοσοφίας Δήμητρας Σφενδόνη – Μέντζου.
Το άγαλμα παρουσιάζει μια τάση κίνησης προς τα εμπρός, συμβολίζοντας την περιπατητική σχολή του Αριστοτέλη στο λύκειο, ενώ στο αριστερό του χέρι κρατά έξι κυλίνδρους, σύμβολα του μεγάλου του έργου. Το δεξί χέρι του ανδριάντα βρίσκεται τυλιγμένο στο χιτώνα, χαρακτηριστική κίνηση, αλλά και προσφιλή στάση στην αρχαία κλασική ανδριαντοποιία, ενδεικτική και συμβολική της πνευματικότητας και της κυοφορίας σκέψεων και ιδεών.
Για τη φυσιογνωμία του Αριστοτέλη αντλήθηκαν στοιχεία από τις δύο επικρατέστερες προτομές του στα Μουσείο της Ακρόπολης και της Βιέννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...