Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ρεκόρ νεκρών στην άσφαλτο...

Αρνητική πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα υπήρξε τον Αύγουστο σε ολόκληρη την χώρα, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του 2010. Συγκεκριμένα, από τις 2 έως τις 29 Αυγούστου, 136 άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα σε όλη τη χώρα, γεγονός που αυξάνει το ημερήσιο ποσοστό των νεκρών για το έτος 2010 από 3,2 σε 4,7.


Τα παραπάνω στοιχεία ανακοινώθηκαν,στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης με αφορμή το οκταήμερο οδικής ασφάλειας που διοργανώνεται από αύριο έως και τις 8 Σεπτεμβρίου σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δημοσιογράφος, Στέργιος Μανώλης, «το οκταήμερο οδικής ασφάλειας είναι μια επίκαιρη διοργάνωση, μετά τα τελευταία αρνητικά στοιχεία για τα θανατηφόρα τροχαία του Αυγούστου. Εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του έτους οι νεκροί στους ελληνικούς δρόμους θα φτάσουν τους 1.200. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι ηλικίας κάτω των 25 ετών». Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, από την πλευρά του υπογράμμισε πως «προτεραιότητά μας είναι η ζωή, η θωράκιση της ασφάλειας των οδηγών». Σε όλη τη διάρκεια του οκταήμερου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οικολογική οδήγηση (eco driving), να προμηθευτούν δωρεάν αλκοολόμετρα, να "οδηγούν" σε δύο εξελιγμένους εξομοιωτές οδήγησης, να δουν περισσότερα από 100 μοντέλα αυτοκινήτων από 23 εταιρίες, να γνωρίσουν από κοντά αγωνιστικά οχήματα και να κάνουν βόλτα με «ταξίλατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...