Ταλαιπωρία υπέστησαν χτες εκατοντάδες οδηγοί, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής (νωρίς το πρωί και λίγο μετά το μεσημέρι), εξαιτίας των έργων βελτίωσης του οδοστρώματος στην ανατολική είσοδο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Εργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας άρχισαν τελικά χτες το πρωί τις εργασίες (είχαν προγραμματιστεί για την Τρίτη), αλλά επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως δε δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα.
Το μποτιλιάρισμα προέκυψε στην είσοδο των οχημάτων στο σημείο έναρξης των έργων (στη συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως με Ερυθρού Σταυρού) και για μερικές ώρες επεκτάθηκε και στην περιφερειακή οδό (κόμβος Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος»). Οι αρμόδιοι του εργοταξίου έχουν τοποθετήσει εργοταξιακή σήμανση και απέκλεισαν τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα η είσοδος από το στρατόπεδο Νταλίπη να γίνεται από δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Μποτιλιάρισμα δημιουργήθηκε και από την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων, τα οποία όμως διήλθαν κανονικά και εξυπηρέτησαν τους επιβάτες, αφού στάσεις και δρομολόγια δεν άλλαξαν.
Πρόβλημα αντιμετώπισαν και όσοι προσπαθούσαν να σταθμεύσουν, καθώς περιορίστηκαν οι θέσεις στάθμευσης στη δεξιά πλευρά. Πλέον θα πρέπει να συνηθίσουν στην απώλεια των συγκεκριμένων θέσεων όλοι, αφού μετά τις ασφαλτοστρώσεις, που θα ολοκληρωθούν την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, θα κατασκευαστεί στον άξονα και λεωφορειολωρίδα, οπότε δε θα είναι δυνατή η στάση και στάθμευση οχημάτων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, αντιμετώπισαν οι πεζοί, που προσπαθούσαν να διασχίσουν την Εθνικής Αντιστάσεως, μέσα από το εργοτάξιο... Οι άνθρωποι των συνεργείων βοηθούσαν τους πεζούς και εφιστούσαν την προσοχή των οδηγών προκειμένου να μη συμβεί κάποιο ατύχημα. Ανάλογη κατάσταση αναμένεται να επικρατήσει για τις επόμενες επτά μέρες. Μετά το πέρας των εργασιών στις δυο δεξιές λωρίδες, το εργοτάξιο θα μεταφερθεί στις αριστερές.
aggelioforos.gr