Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το Πανόραμα τιμά τους νομπελίστες Χρήστο Ζερεφό και Αλκιβιάδη Μπάη

Τους νομπελίστες καθηγητές Χρήστο Ζερεφό και Αλκιβιάδη Μπάη, που είναι δημότες του, τιμά ο δήμος Πανοράματος Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση, στις 8 Σεπτεμβρίου

Η τιμητική εκδήλωση αποφασίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο και θα γίνει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου δημαρχείου, στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

"Αποτελεί μεγάλη τιμή για το δήμο Πανοράματος το γεγονός ότι δύο επίλεκτα μέλη μας βραβεύτηκαν με την τιμητική διάκριση ενός Νόμπελ, που απονέμεται σε Έλληνες επιστήμονες.

Αυτή η διάκριση αντανακλά τη σημαντική ερευνητική προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας στον τομέα των κλιματολογικών μεταβολών.

Και οι δύο κάνουν περήφανο το Πανόραμα και συμβάλουν στην προβολή του τόπου μας, αλλά και της Ελλάδας", δήλωσε ο δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊζεζίδης.

Χρήστος Ζερεφός:

Ο Χρήστος Ζερεφός υπηρέτησε ως καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ από το 1979 έως το 2002 και μετά από απόφαση μετακλήθηκε στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, όπου υπηρετεί έως και σήμερα.

Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και μέλος διεθνών επιτροπών και ενώσεων.

Αλκιβιάδης Μπάης:

Ο Αλκιβιάδης Μπάης είναι καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και διευθυντής του εργαστηρίου φυσικής της ατμόσφαιρας στο ίδιο τμήμα.

Από το 1987 διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα μαθήματα σχετικά με την ατμοσφαιρική φυσική και από το 1993 στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ίδιου τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...