Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος : Από ρεκόρ σε ρεκόρ !

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος μίλησε σήμερα με "ανάμικτα συναισθήματα" για την  σημερινή μετεγκατάσταση του Δημαρχείου: «Σήμερα 4η Αυγούστου είναι μια μέρα σημαντική και σημαδιακή για εμένα. Ήταν 4ηΑυγούστου, πριν από αρκετά χρόνια, το 1972, όταν έκανα το προσωπικό μου ρεκόρ 10.22, κατέρριψα το Πανελλήνιο ρεκόρ. Το μακροβιότερορεκόρ του ελληνικού στίβου κρατήθηκε ζωντανό 21 ολόκληρα χρόνια.
Σήμερα 4η Αυγούστου μεταφερόμαστε στο καινούριο Δημαρχείο. Ένα ακόμη ρεκόρ στην πορεία μας. Το πρώτο ιδιόκτητο γραφείο Δημάρχου από το 1869.Εγκαταλείπουμε εδώ ένα χώρο στον οποίο ζήσαμε χιλιάδες ημέρες τα τελευταία 12 ολόκληρα  χρόνια. Εργαστήκαμε χιλιάδες ώρες. Προσπαθήσαμε να λύσουμε χιλιάδες, πραγματικά, προβλήματα και θέλω να πιστεύω ότι τα περισσότερα εξ αυτών τα λύσαμε. Εδώ σχεδιάσαμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης, τα εκατοντάδες έργα και πραγματοποιήσαμε τον τελικό σχεδιασμό πάρα πολλών έργων όπως του νέου Δημαρχείου, της παραλίας, της αλάνας της Τούμπας, των έργων στα Τείχη,  τα έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τις αναπαλαιώσεις, τις  ασφαλτοστρώσεις, τα έργα φωτισμού, κ.ά.
Αφήνουμε λοιπόν ένα μεγάλο κομμάτι από τον εαυτό μας εδώ στο Καραβάν Σαράι και μεταφερόμαστε σήμερα στο καινούριο Δημαρχιακό Μέγαρο. Ένα όνειρο 70 Δημάρχων, από το 1869,πραγματοποιείται επί των ημερών μου, από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η διοίκηση θα μείνει στην ιστορία ως η διοίκηση των έργων.
Σήμερα είναι ημέρα χαράς, ημέρα συγκίνησης και ημέρα λύπης. Λύπης γιατί φεύγουμε από ένα χώρο που μας φιλοξένησε για 12 χρόνια με πάρα πολλές αναμνήσεις και χαράς γιατί πηγαίνουμε σε ένα νέο χώρο που θα φιλοξενήσει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους επόμενους, για εκατοντάδες χρόνια.
Είναι ένα μεγάλο έργο που θα μείνει στην ιστορία της πόλης μας για το οποίο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος. Φεύγω με ιδιαίτερα συναισθήματα από το συγκεκριμένο χώρο και πηγαίνω σε ένα νέο χώρο οπού θα εργαστώ πολύ σκληρά και τους επόμενους τέσσερις μήνες μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010 και εν συνεχεία θα αφήσω τον όμορφο εκείνο χώρο στον επόμενο Δήμαρχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...