Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Γ. Μπουτάρης: Δεν έχει να προσφέρει πλέον τίποτα η διαπαραταξακή επιτροπή

Έκλεισε τον κύκλο της προσφοράς της η διαπαραταξιακή επιτροπή διαλόγου για τις εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», σε απάντησή του στην επιστολή που του έστειλε για λογαριασμό της διαπαραταξιακής ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο κ. Τρεμόπουλος είχε καλέσει τον κ. Μπουτάρη να συμμετάσχει στη διαπαραταξιακή και να καταθέσει εκεί την υποψηφιότητά του με την προϋπόθεση, αν δεσμευθεί, ότι θα αποδεχθεί το όποιο αποτέλεσμα υπάρξει σχετικά με την τελική επιλογή υποψηφίου δημάρχου.
Ο κ. Μπουτάρης υπενθυμίζει ότι από το 2006 υπάρχει στενή συνεργασία της «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με τους Οικολόγους και τον κ. Τρεμόπουλο και πως η παράταξή του συνέβαλε θετικά στη δημιουργία της διαπαραταξιακής.
Απευθυνόμενος στον κ. Τρεμόπουλο επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Αυτό το εγχείρημα έκλεισε πια τον κύκλο της προσφοράς του αποδίδοντας ένα πλαίσιο προγράμματος και αρχών λειτουργίας του δήμου, πράγματα καθόλου ασήμαντα, τα οποία η «Πρωτοβουλία» στήριξε εξαρχής. Σήμερα, όμως, αποδυναμωμένο και μακριά από την κοινωνία των πολιτών, με αδιαφανείς «εσωτερικές» διαδικασίες και μεθοδευμένους αποκλεισμούς, το κατ’ όνομα πλέον «διαπαραταξιακό» δεν είναι σε θέση να αναδείξει μιαν υποψηφιότητα που να ανταποκρίνεται σε νικηφόρα προοπτική. Γι’ αυτό, λοιπόν, σε καλώ να συνεχίσουμε τη μακρά συνεργασία μας αλλά και τους άλλους φίλους του διαπαραταξιακού να συστρατευτούν με τις δυνάμεις της «Πρωτοβουλίας». Η παράταξή μας, με ολοένα διευρυνόμενη στήριξη και αποδοχή από ευρέος φάσματος κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, αποτελεί το πλειοψηφικό ρεύμα που είναι αναγκαίο και ικανό να αλλάξει σελίδα στον δήμο και, κυρίως, να ανταποκριθεί με ευθύνη στις ανάγκες της πόλης και στις προσδοκίες των ανθρώπων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...