Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ένα νέο σχολείο στην Πολίχνη θα μετριάσει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας


Λύση στη διπλαβάρδια σχολείων στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να δώσει η κατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πολίχνης, Κώστα Θεοδωρίδη, το σχολείο θα στεγάσει προσωρινά και μεταβατικά το 3ο λύκειο Πολίχνης που σήμερα λειτουργεί σε διπλοβάρδια με το 4ο γυμνάσιο στην περιοχή του Αγ. Ραφαήλ. Έτσι και τα δύο σχολεία σύντομα θα λειτουργούν μόνο σε πρωινή ζώνη.

Ο χώρος του σχολείου βρίσκεται πίσω από το μηχανοστάσιο του δήμου Πολίχνης στην οδό Iφιγενείας στα Μετέωρα.

«Ο δήμος Πολίχνης κέρδισε τη μάχη με τη γραφειοκρατία. Διεκδικήσαμε και απαιτήσαμε αυτά που ως πόλη μας ανήκουν. Πρωτοφανές και συνάμα πρωτόγνωρο στα ιστορικά αυτής της πόλης αποτελεί ότι σε μέσα σε 2 χρόνια βρήκαμε οικόπεδο, εκπονήσαμε μελέτη για την ανέγερση και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 4.000.000 ευρώ. Έγινε δημοπράτηση του έργου και ήδη ο εργολάβος έχει τοποθετηθεί στο εργοτάξιο, οπότε η ανέγερση του 9ου Δημοτικού , είναι γεγονός», δήλωσε ο Κ.Θεοδωρίδης.

Το σχολείο αποτελούσε αίτημα 30 ετών, των μαθητών, των συλλόγων γονέων και της Ένωσης Γονέων Δήμου Πολίχνης προς τη δημοτική αρχή, τη νομαρχία και υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...