Ανοίγματα προς την Κεντροαριστερά θα επιδιώξει να κάνει ο Κώστας Γκιουλέκας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει το πρόγραμμα του συνδυασμού του και για το λόγο αυτόν έχει πιάσει ήδη δουλειά μια ομάδα τεχνοκρατών και πανεπιστημιακών. Πολύ ψηλά στην ατζέντα του συνδυασμού αναμένεται να βρεθούν τα θέματα της οικολογίας και του περιβάλλοντος, ενώ τα ανοίγματα προς τα αριστερά θα αφορούν τόσο το προφίλ του συνδυασμού όσο και τα πρόσωπα. Μάλιστα, στις προθέσεις του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι το ποσοστό προσώπων από άλλους κομματικούς χώρους που θα συμμετάσχουν στο συνδυασμό να ξεπεράσει το 20%. Οσο για το ζήτημα της κατάρτισης του συνδυασμού, ο κ. Γκιουλέκας θα επιδιώξει να μην πάρει μαζί του την «αρνητική προίκα» που κουβαλούν κάποια πρόσωπα που συνδέθηκαν με τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου.
Στο στενό του επιτελείο μετέχουν ο δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου, το μέλος της ΚΕ της ΝΔ, Δημήτρης Καραμπέτσος, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μίμης Δημητριάδης, ενώ η σχετική λίστα αναμένεται να διευρυνθεί.
Στo επιτελείο του Παναγιώτη Ψωμιάδη ηγετικό ρόλο έχουν αναλάβει ο Γιάννης Τουσιάκης, που χειρίζεται το οργανωτικό κομμάτι, ο Λουκάς Ανανίκας, που έχει λόγο και στο πρόγραμμα και στην οργάνωση των περιοδειών, και ο Γιάννης Τσάρας, που ετοιμάζει το πρόγραμμα του συνδυασμού, σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς. Οσον αφορά το θέμα των αντιπεριφερειαρχών, ο κ. Ψωμιάδης δηλώνει ότι θα κλείσει τελευταίο, ενώ είναι σίγουρα ένα ζήτημα που του προκαλεί ουκ ολίγους πονοκεφάλους.
Ποιοι διεκδικούν θέση αντιπεριφερειάρχη στο συνδυασμό του κ. Ψωμιάδη; Στην Πέλλα ο πρώην πολιτευτής Αλκης Νουσηκύρου, ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης και οι αυτοδιοικητικοί Σταύρος Τουφικόπουλος και Στέλιος Βαμβίνης, στην Ημαθία φαίνεται ότι έχει κλείσει ο νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ενώ θέση διεκδίκησε και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Φωτιάδης, στην Πιερία το πόστο του αντιπεριφερειάρχη διεκδικούν οι αντινομάρχες Δημήτρης Χριστογιάννης και Νίκος Μπουρονίκος, αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Καρπούζας. Στο Κιλκίς ο πρόεδρος της τοπικής ΤΕΔΚ, Δημήτρης Σισμανίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Περικλής Κολιότσος και ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Τάσος Αφεντουλίδης, και στις Σέρρες «παίζουν» τα ονόματα των νομαρχιακών συμβούλων Θανάση Μασλαρινού και Θανάση Μπαζδάνη, καθώς και του πρώην δημάρχου Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη. Τέλος, σοβαρό αγκάθι στη Χαλκιδική, όπου ο νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος δεν έχει πει ακόμη το «ναι» και έτσι για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής ακούγονται και τα ονόματα των αντινομαρχών Διονύση Αριστοτελίδη και Γιάννη Γιώργου. Οσο για τη Θεσσαλονίκη, τα ονόματα που «παίζουν» είναι των νομαρχιακών συμβούλων Γιώργου Τσαμασλή, Μίμη Φωτόπουλου και Διονύση Ψωμιάδη, καθώς και του πολιτευτή Παναγιώτη Κοκκόρη.
ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - AGGELIOFOROS.GR