Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Καβάλα: Δειγμάτιζαν χαλιά για να κλέβουν πορτοφόλια

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι οι τρεις δράστες είχαν κλέψει με την ίδια μέθοδο 70 ευρώ από έναν 82χρονο στη Γραβούνα και 100 ευρώ από έναν 86χρονο στη Δαμασκηνιά Καβάλας 


Με το παραπλανητικό πρόσχημα της πώλησης χαλιών έμπαιναν στα σπίτια ανυποψίαστων ηλικιωμένων στα χωριά της Καβάλας και, την ώρα που έκαναν επίδειξη του εμπορεύματός τους, έβρισκαν ευκαιρία να βάλουν «χέρι» στο κομπόδεμά τους. Στην τρίτη και τελευταία κλοπή, η τριμελής συμμορία συνελήφθη.


Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Χρυσούπολης κατάφεραν να εντοπίσουν στην περιοχή του Νέου Ξεριά τους τρεις δράστες, δυο γυναίκες και έναν άνδρα που κινούνταν με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Λίγο νωρίτερα, η 53χρονη είχε αρπάξει 300 ευρώ από το σπίτι μιας 78χρονης γυναίκας στην οποία δειγμάτιζε χαλιά, ενώ οι δυο συνεργοί της ηλικίας 56 και 36 χρόνων περίμεναν σε κοντινό δρόμο.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι οι τρεις δράστες είχαν κλέψει με την ίδια μέθοδο 70 ευρώ από έναν 82χρονο στη Γραβούνα στις 19 Σεπτεμβρίου και 100 ευρώ από έναν 86χρονο στη Δαμασκηνιά Καβάλας στις 16 Οκτωβρίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Πλησίασε έναν 74χρονο τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, έβαλε το χέρι της στην τσέπη του, άρπαξε 265 ευρώ και τράπηκε σε φυγή! Όμως, η 36χρονη Ελληνίδα δεν πήγε μακριά. Άνδρες της Ασφαλείας την εντόπισαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τη συνέλαβαν. Πάνω της, ωστόσο, βρήκαν μόνο δέκα ευρώ και εκτιμάται ότι διέθετε συνεργό στον οποίο παρέδωσε τα υπόλοιπα. Η δράστιδα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...