Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ικανοποιημένοι οι έμποροι από την Κυριακάτικη κίνηση στην αγορά

Αισιοδοξία των καταστηματαρχών και για το επόμενο κυριακάτικο εορταστικό άνοιγμα.


Καλύτερα από το αναμενόμενο -ακόμα και από τους ίδιους τους καταστηματάρχες- κινήθηκε η αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χθες, πρώτη Κυριακή (από τις συνολικά τρεις) που λειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Κώστας Χατζαρίδης, οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες από την περιφέρεια, δεν περιορίστηκαν μόνο στην έρευνα, αλλά προέβησαν και σε αγορές.

Ο χθεσινός καλός καιρός, σε συνδυασμό με το εορταστικό σκηνικό που κυριαρχεί σε διάφορα σημεία της πόλης, επέτρεψε σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη βόλτα τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να διασκεδάσουν, να «τιμήσουν» τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης, αλλά και να κάνουν αγορές.

Ο κ. Χατζαρίδης χαρακτήρισε «ευτύχημα» το γεγονός ότι εκτός των Θεσσαλονικέων, πολλοί ήταν χθες και οι επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας (π.χ. Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα κ.λπ.) στα μαγαζιά της πόλης.

Επίσης, μπορεί μεν τα ποσά που δαπανώνται πλέον για δώρα να μην είναι ίδια μ' αυτά πριν από την κρίση, αλλά, όπως επεσήμανε ο κ. Χατζαρίδης, «φαίνεται ο κόσμος να έχει κουραστεί με τη μιζέρια και να προσπαθεί, ακόμη και τα λίγα που τού περισσεύουν, να τα διαθέσει για να δώσει χαρά».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΘ, προβληματίζει, ωστόσο, το γεγονός ότι η αγορά στην περιφέρεια δεν είχε την ίδια τύχη, γι' αυτό και, όπως είπε, οι έλεγχοι των αρμοδίων αρχών για την πάταξη του παραεμπορίου δεν θα πρέπει να παραπέμπουν σε «τουφεκιές στον αέρα», αλλά να ενταθούν και να πραγματοποιούνται με συνέπεια και συνεχώς.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, η αγορά της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει άλλες δύο Κυριακές ενόψει της εορταστικής περιόδου: στις 22 και στις 29 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...