Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

«Έκοψαν» εικονικά αγροτικά τιμολόγια αξίας 5 εκατ. ευρώ σε Πέλλα και Ημαθία

Πάνω σε... καλοστημένη μηχανή απάτης πλαστών τιμολογίων έπεσεαν οι άνδρες της ασφάλειας Έδεσσας όταν συνέλαβαν τρεις έλληνες που εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια εκατομμυρίων ευρώ στα ονόματα εκατοντάδων ανυποψίαστων πολιτών. 

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου Έλληνα διαχειριστή εταιρείας και αγροτικών συνεταιρισμών και ενός 58χρονου λογιστή, οι οποίοι χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία αγροτών, έφτιαχναν τα εικονικά τιμολόγια. Επιπλέον στην ίδια δικογραφία, περιλαμβάνεται και ένας 36χρονος συνεργός τους για απάτη!

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας,
προέκυψε ότι ο 47χρονος και ο 58χρονος τουλάχιστον από το 2002 έως το 2012 χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία αγροτών των νομών Ημαθίας και Πέλλας εν αγνοία τους, κατήρτιζαν εικονικά τιμολόγια με εικονικές παραλαβές αγροτικών προϊόντων οικονομικής αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία έκρυβαν στο σπίτι του 36χρονου.
Στη συνέχεια τα υπέβαλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να λαμβάνουν παράνομα μέσω Δ.Ο.Υ. τις προβλεπόμενες επιστροφές φόρου αγροτών!
Έρευνα στα σπίτια των απατεώνων

Σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του 36χρονου σε χωριό της Ημαθίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός τιμολογίων παράδοσης προϊόντων συμπληρωμένα με στοιχεία αγροτών, καθώς και διάφορα παραστατικά έγγραφα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα αγροτικών συνεταιρισμών, στους οποίους ήταν διαχειριστής ο 47χρονος.

Στη συνέχεια, στο σπίτι του 47χρονου σε χωριό της Ημαθίας, καθώς και σε αστυνομική έρευνα των γραφείων της εταιρείας στην οποία είναι διαχειριστής, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαφόρων παραστατικών εγγράφων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των προαναφερόμενων αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και μπλοκ με έντυπα εκκαθαρίσεων αγροτικού συνεταιρισμού.

Στα τιμολόγια συνολικά φαίνονται τα στοιχεία 357 ατόμων, ενώ μεταξύ αυτών προέκυψε προανακριτικά ότι υπάρχουν και άτομα τα οποία δεν ασκούσαν και δεν ασκούν το επάγγελμα του αγρότη!

Από το σύνολο των 357 ατόμων που εμφανίζονται στα τιμολόγια, εξετάστηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ενδεικτικά 11 περιπτώσεις, για τις οποίες προέκυψε ότι έχουν εκδοθεί εν αγνοία των παθόντων εικονικά τιμολόγια αγροτικών προϊόντων συνολικής αξίας 879.142 ευρώ.

Επιπλέον στο όνομα του 36χρονου έχουν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια αγροτικών προϊόντων ύψους 276.247 ευρώ ενώ στο όνομα συγγενικού προσώπου του 58χρονου προκύπτει ότι έχουν εκδοθεί τιμολόγια αγροτικών προϊόντων ύψους 230.949 ευρώ, η νομιμότητα των οποίων καθώς και η συμμετοχή του συγγενικού προσώπου στην υπόθεση ερευνάται.

Η συνολική αξία των αγροτικών προϊόντων που αναγράφεται στα εικονικά και αμφιβόλου νομιμότητας τιμολόγια, φτάνει σε 4 εκατομμύρια και 982.163 Ευρώ!

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, θα αποσταλεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...