Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αλ. Τσίπρας: "Η αρχή του τέλους για το μνημονιακό καθεστώς"

«Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η αρχή του τέλους για το μνημονιακό καθεστώς, τη μνημονιακή περιπέτεια της χώρας» είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κόμματος στους αγώνες τους.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει από τα «δεκανίκια του κ. Σαμαρά», όπως χαρακτήρισε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αλλά από τη λαϊκή αντίδραση.

«Η κυβέρνηση τρώει τα ψωμιά της» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. «Δεν είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπό απόλυση, αλλά κάποιοι άλλοι μετράνε μέρες» επισήμανε κι έθεσε θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «η δημόσια τηλεόραση κλείνει όταν έχουμε επέμβαση ξένων δυνάμεων ή όταν γίνεται πραξικόπημα».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «πρωτοφανές» ότι ο υπουργός Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση ότι η περιουσία της ΕΡΤ περνάει στο υπουργείο Οικονομικών και σχολίασε πως «την ανακοίνωση φάνηκε να την έγραψε συνταγματάρχης».

Μαζί με τον κ. Τσίπρα ήταν ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος είπε ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ το ένιωσε στο στομάχι και του ξύπνησε μνήμες από τη δικτατορία, και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Κένεθ Γκαλμπρέιθ, που σημείωσε ότι ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να δώσει συνέντευξη στην ΕΤ 3, αλλά οι εξελίξεις «συνωμότησαν» και η περιπέτεια απέκτησε περισσότερο βάρος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...