Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Λαϊκής Επιτροπής Θέρμης: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Ανακοίνωση Λαϊκής Επιτροπής Θέρμης: 

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης που, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ πετώντας στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους. Πρόκειται για μια απόφαση που στοχεύει στην κατάργηση και συρρίκνωση φορέων του Δημοσίου με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στους εργαζομένους στην ΕΤ3, δηλώνοντας το παρόν στις κινητοποιήσεις-συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που γίνονται. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην τρομοκρατηθούν! Να οργανώσουν την συντονισμένη αντίδραση και πάλη τους, μαζί με άλλους εργασιακούς κλάδους, σωματεία εργαζομένων, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Να μην περάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και το δόγμα “νόμος και τάξη” που επιχειρεί να επιβάλλει στο λαό. Η απαράδεκτη πρακτική της DIGEA, που διακόπτει το ψηφιακό σήμα του 902 επειδή αναμεταδίδει το πρόγραμμα των απολυμένων της ΕΡΤ, αποτελεί άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αδιαλλαξίας και επιθετικότητας. Απέναντι σε αυτόν τον αυταρχισμό, σε αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να υψωθεί λαϊκό ανάχωμα - ισχυρό λαϊκό μέτωπο αλληλεγγύης με την συμμετοχή εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, ανέργων και της νεολαίας.

Οι καλά προετοιμασμένοι και αποφασιστικοί αγώνες της εργατικής τάξης μπορούν να τσακίσουν το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-Τρόϊκας-ΕΕ και καπιταλιστών. Καλούμε τους πολίτες της Θέρμης, αλλά και ευρύτερα το λαό της Θεσσαλονίκης, να δείξει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όσους πλήττονται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνα! Τα εφιαλτικά τους σχέδια δεν πρέπει να περάσουν – και δεν θα περάσουν!.

Λ.Ε. Θέρμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...