Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν 6 άτομα, ανάμεσα τους και μία 45χρονη γυναίκα, που εδώ και ενάμιση μήνα είχαν συστήσει σπείρα πραγματοποιώντας διαρρήξεις σε σπίτια σε 6 νομούς της Βόρειας Ελλάδας.


Η 6μελής σπείρα μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα είχε "οργώσει" τη Βόρεια Ελλάδα κι "έγδυνε" στο πέρασμα της τα σπίτια από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και χρήματα.

Όπως γράφει το ThessToday, οι διαρρήκτες χτύπησαν σε 6 διαφορετικούς νομούς, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ημαθία, Καβάλα, Δράμα και Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία από τον Οκτώβριο έως τις 15 Νοεμβρίου 2013, οι δράστες διέρρηξαν έντεκα σπίτια σε έξι νομούς απ’ όπου αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.775 ευρώ, καθώς και μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, χρυσαφικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η χρηματική αξία των οποίων κοστολογείται από τα θύματα σε 19.610 ευρώ.

Επιπλέον, αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν μία ακόμη κατοικία στο Νομό Πέλλας, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.



Μάλιστα για να μην αναγνωριστεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως όχημα διαφυγής, άλλαζαν με ζελατίνη το χρώμα του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δύο από τους έξι, ένας 22χρονος κι ένας 27χρονος, φέρεται να ήταν οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης. Τα τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης, αφαίρεσαν τρείς πινακίδες κυκλοφορίας ισάριθμων οχημάτων, στο Νομό Καβάλας.

Η 45χρονη είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητο στη σπείρα ενώ ένας 21χρονος συνελήφθη ως κλεπταποδόχος.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 21χρονου συλληφθέντα, στην περιοχή του Ευόσμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων
14.380 ευρώ
Ένα κυνηγετικό όπλο με αποξασμένους αριθμούς
50 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και
διάφορα αντικείμενα προϊόντα κλοπής

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου συλληφθέντα, στα Υψώματα των Διαβατών, μεταξύ άλλων αντικειμένων προιόντων κλοπής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.585 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...