Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μπαράζ διαρρήξεων σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Την επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας ζητά με αφορμή μπαράζ-διαρρήξεων σε σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου τα τελευταία κρούσματα σημειώθηκαν σε ένα παιδικό σταθμό και σε ένα δημοτικό σχολείο. Πιο συγκεκριμένα διαρρήκτες αφαίρεσαν το βράδυ του Σαββάτου εννέα φορητούς υπολογιστές από το εργαστήρι πληροφορικής του 1ου Δημοτικού Σχολείο Αγίου Παύλου, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες εισέβαλαν στον Παιδικό Σταθμό Μητροπόλεως που βρίσκεται στο Στρεμπενιώτη από όπου πήραν έναν υπολογιστή και ένα ενισχυτή ήχου. 


Και στις δυο περιπτώσεις οι συναγερμοί ήχησαν άμεσα, αυτό όμως δεν απέτρεψε τους διαρρήκτες να ολοκληρώσουν το «έργο» τους σε ελάχιστο χρόνο και να εξαφανιστούν πριν καταφθάσουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα συστήματα συναγερμού κατάφεραν να αποτρέψουν τις διαρρήξεις σε άλλα τρία περιστατικά που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο 1ο Λύκειο Νεάπολης, στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών και στο 4ο-5ο Γυμνάσια Νεάπολης.

Ωστόσο σε ένα τέταρτο περιστατικό που σημειώθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών οι διαρρήκτες έφυγαν με λεία δύο βιντεοπροτζέκτορες κι έναν φορητό υπολογιστή.

Με αφορμή το μπαράζ των διαρρήξεων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ζητά την επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ  απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση για την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στα όρια του δήμου, αλλά και στην ευρύτερη.

«Όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας αποδεικνύουν πόσο απαραίτητη είναι η Δημοτική Αστυνομία για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και της δημόσιας περιουσίας. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι τα οφέλη που δήθεν εξασφαλίστηκαν από την κατάργησή της, όπως και από την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, είναι απείρως υποπολλαπλάσια από το κόστος των ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται στα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία» δηλώνει ο Σ. Δανιηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...