Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

VIDEO + PHOTO: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην πορεία για το Πολυτεχνείο στην Ξάνθη


-Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης...
-Μεγάλη η συμμετοχή των διαδηλωτών. Ξεκίνησαν από τον χώρο του Πολυτεχνείου




Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Ξάνθη πορεία μνήμης για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, πριν από 40 χρόνια.


Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 18.00 το απόγευμα στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, και με επευφημίες και συνθήματα ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κρατώντας πανό κινήθηκαν μέσα στην Ξάνθη, διανέμοντας παράλληλα έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το πρωί της Τετάρτης το ΔΠΘ στην Ξάνθη τελεί υπό συμβολική κατάληψη, την οποία αποφάσισε ο Σύλλογος Φοιτητών.

Μια διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν συνέχεια πίσω από το κύριο σώμα της πορείας, όταν αυτό βρισκόταν στο κέντρο της Ξάνθης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν παραταγμένες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και 28ης Οκτωβρίου. Οι διαδηλωτές όταν βρέθηκαν έξω από τον χώρο των γραφείων της Χ.Α. στάθηκαν για μερικά λεπτά φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και του ναζισμού, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνέχισαν την πορεία τους με κατεύθυνση προς τον χώρο του Πανεπιστημίου, χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.

«Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» ήταν ένα εκ των κεντρικών συνθημάτων του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, ο οποίος πραγματοποίησε μια σειρά από εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, η οποία μεταξύ άλλων περιελάμβαναν την προβολή της ταινίας «Τα κορίτσια της βροχής». «Δεν αρκεί μόνο να μνημονεύουμε την εξέγερση του τότε. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα, εντείνοντας τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο με όπλα μας την αυτό-οργάνωση, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια απέναντι στους σημερινούς τυράννους. Να στείλουμε τους εξουσιαστές και τους λακέδες τους εκεί που ανήκουν, στα σκουπίδια της ιστορίας. Να χαράξουμε νέες γραμμές στην ιστορία με συνεχείς αγώνες, συγκρούσεις, απεργίες διαρκείας, καταλήψεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης.

Στην πορεία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ενώ σε αυτήν προπορευόταν η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ακολουθούσε ο Σύλλογος Φοιτητών.





thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...