Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Με τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της οποίας ηγείται στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.


Η υποψηφιότητά του αναδείχθηκε ομόφωνα στην ανοιχτή συνέλευση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι χρειάζεται ανατροπή στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η πόλη χρειάζεται αριστερό δήμαρχο και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με τη συμμετοχή του στους αγώνες εναντίον της χούντας και του φασισμού, καθώς και στους καθημερινούς συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, είναι αυτός που μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Ο κ. Μηταφίδης ζήτησε να υπάρξει μια πανστρατιά μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, ώστε να γίνει πράξη η ανατροπή στον Δήμο, λέγοντας πως «τίποτε πιο δυνατό από μια ιδέα και μια ανάγκη που έχουν ωριμάσει».

Κατηγόρησε ως «πολιτικά αφερέγγυο» τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και «υποταγμένο» στις μνημονιακές επιταγές και δήλωσε ότι θα υπάρξει μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή, τον εθνικισμό και τον φασισμό.

«Παραμένουμε επαναστάτες, θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο» είπε και σημείωσε πως θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης με την «εγκληματική», όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική της κυβέρνησης.

Στις τοποθετήσεις τους, μέλη της παράταξης άσκησαν κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι κάνει κινήσεις «εντυπωσιασμού» χωρίς συγκρούσεις με τις μνημονιακές πολιτικές, και στον υποψήφιο δήμαρχο, με τη στήριξη της Ν.Δ., Σταύρο Καλαφάτη, για τη στάση του ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Πρότειναν να γίνει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους, με στόχο την κοινή κάθοδο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...