Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης. 


Η υπεράσπιση του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, άφησε αιχμές για εμπλοκή στο οικονομικό σκάνδαλο και δημοτικών υπαλλήλων. 


«Υποπτευόμαστε όλους τους υπαλλήλους. Δεν κατηγορούμε κανέναν, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο», σχολίασε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Λεμούσια, ενώ έκανε λόγο για μάρτυρα-«κλειδί», χωρίς να τον κατονομάσει.

Ο ίδιος επανέλαβε την αθωότητα του εντολέα του, για τον οποίο επεσήμανε ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο - που τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη - «έπεσε σε παγίδα ευπρεπή», ενώ τόνισε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας «δεν θα γίνει η Ιφιγένεια».

Ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή, σύμφωνα με την οποία - ο επίσης, καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης - υπεξαιρούσε και πριν το 1999, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, τη σημερινή διοίκηση του δήμου ότι παραπλάνησε συνειδητά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

«Γνώριζαν ότι από το 1996 έχουν υπεξαιρεθεί τουλάχιστον 59 εκατ. δρχ. και το απέκρυψαν από το δικαστήριο», είπε ο υπερασπιστής του Μιχάλη Λεμούσια, για να λάβει την απάντηση από τον εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος παρατήρησε ότι «ο Μπουτάρης ρητά είπε ότι ο Σαξώνης έκλεβε και πριν από το 1999».

Πάντως, φως στην προ του 1999 δράση του Π. Σαξώνη αναμένεται να ρίξει το δελτίο απόδοσης κρατήσεων του τμήματος εξόδων του δήμου, των ετών 1991 έως 2007, όπου τηρούσε χειρόγραφα σημειώματα ο πρώην ταμίας.

Το συγκεκριμένο δελτίο, όπως επίσης το ημερολόγιο των διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου - για το ίδιο διάστημα - ζητήθηκε από το δικαστήριο να προσκομιστεί κατά τις επόμενες μέρες ώστε να τεθεί προς εξέταση.

Η σημερινή, 12η ημέρα της δίκης, συνεχίστηκε με την μαρτυρική εξέταση της πρώην προϊσταμένης του τμήματος εξόδων του δήμου, Αγοραστής Μόσχογλου.

Εντύπωση προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του προέδρου της έδρας, Παναγιώτη Κατσιρούμπα, για τη λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, όταν, σε ερώτηση που απηύθυνε προς την παραπάνω μάρτυρα, έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «μπάχαλο» και «αταξία».

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...