Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση στο Δήμο πιάστηκε να παίρνει φακέλους από το δημοτικό αρχείο!

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η 13η μέρα της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.


Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση, έγγραφες αναφορές υπαλλήλων του δήμου, σύμφωνα με τις οποίες, ο εκ των κατηγορουμένων πρώην διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργος Γκαϊδατζής, επιχείρησε προ εβδομάδας να αποσπάσει φακέλους από το δημοτικό αρχείο.



Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας, Δημήτρη Νάιντου, ο οποίος ζήτησε να διωχθεί αυτεπαγγέλτως ο κατηγορούμενος για απόπειρα υπεξαγωγής δημοσίων εγγράφων.

Όπως αποκάλυψε η πολιτική αγωγή, οι δημοτικοί υπάλληλοι τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρω να κουβαλάει, κάτω από το μπουφάν του, τρεις φακέλους που αφορούσαν την παράδοση- παραλαβή της ταμειακής υπηρεσίας, για το έτος 2007.

Οι ίδιοι υπάλληλοι, όπως τόνισαν, βρέθηκαν στο αρχείο, αναζητώντας έγγραφα για λογαριασμός της πολιτικής αγωγής και για τις ανάγκες της εν εξελίξει δίκης.

Ο κατηγορούμενος, που βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής αργίας, φέρεται, κατά τις αναφορές, να παρακάλεσε -εκλιπαρώντας- τους πρώην συναδέλφους του να μην δώσουν συνέχεια στην υπόθεση, κάτι που βρήκε κατηγορηματικά αντίθετους τους τελευταίους.
Σύμφωνα δε, με όσα έγιναν γνωστά, ακολούθησε λογομαχία, ενώ το περιστατικό έλαβε τέλος, όταν οι υπάλληλοι κατάφεραν να αποσπάσουν τους εν λόγω φακέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...