Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη στο Αγιον Ορος πραγματοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς

Στις Καρυές του Αγίου Ορους βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός από την Ιερά Κοινότητα με κωδωνοκρουσίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.


Ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε με στρατιωτικό ελικόπτερο και στο ελικοδρόμιο των Καρυών τον υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου.


Με τα πόδια κατευθύνθηκε μέχρι τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, έξω από τον οποίο τον περίμεναν τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας.

Η επίσημη υποδοχή του Πρωθυπουργού έγινε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου ο κ. Σαμαράς προσκύνησε την εικόνα του Αξιον Εστί.

Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε ο πατέρας Στεφάνος από τη Μονή Χιλανδαρίου, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, καθώς και για το προσωπικό του ενδιαφέρον για το Άγιον Ορος και τη φροντίδα που δείχνει η κυβέρνηση για να επιλυθούν θέματα της Μοναστικής Πολιτείας του Αθω, όπως η αναστήλωση και η συντήρηση των μνημείων.

Ευχήθηκε η Θεοτόκος να του ανταποδώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλει ως Πρωθυπουργός για την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για τη θερμή υποδοχή και ζήτησε ταπεινά την ευλογία τους σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.

«Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, η σκέψη και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Αγίου Ορους και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπιστούν.

«Θέλω να πιστεύετε ότι είμαστε δίπλα σας, γνωρίζουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες, ακόμα και τις αγωνίες σας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι το Άγιον Ορος είναι η αρχαιότερη αυτοδιοικούμενη περιοχή της Ευρώπης και δήλωσε υπερηφάνια για την ύπαρξη του και τη χιλιετή και πλέον προσφορά του.

Μετά την υποδοχή, ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στην Ιερά Επιστασία και συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Ιερά Κοινότητα.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού την Κυριακή περιλαμβάνει επισκέψεις στις Μονές Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας και Σίμωνος Πέτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...