Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αθώοι οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης και ο Διονύσης Ψωμιάδης, που κατηγορούνταν ότι παρέλειψαν να ασκήσουν ή να ολοκληρώσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, έπειτα από αναφορά που έκανε ο πρώην ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.


Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, από τις οποίες μία αφορούσε έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τον έλεγχο της λειτουργίας των παρακείμενων στη λίμνη Κορώνεια βιομηχανιών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Ο Παν. Ψωμιάδης, άλλοτε Νομάρχης Θεσσαλονίκης και μετέπειτα Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θέση στην οποία τον διαδέχθηκε ο αδελφός του Διονύσης, όταν κηρύχθηκε έκπτωτος, αρνήθηκε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και έκανε λόγο για συνεχή εμπάθεια, την οποία τρέφει προς το πρόσωπό του ο Μ. Τρεμόπουλος.

Ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων, αναφερόμενος ειδικότερα στην περίπτωση της λίμνης Κορώνειας τόνισε ότι το Σώμα των Επιθεωρητών δεν είχε αποστείλει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας τις κρίσιμες σελίδες του πορίσματός του ώστε να ασκηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκόμενων προϊσταμένων διευθύνσεων της άλλοτε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, έκανε λόγο για «λάθη» και «αμέλεια» υπαλλήλων να προωθήσουν τις υποθέσεις στον Π. Ψωμιάδη.

Για τον αδελφό του τελευταίου, Διονύση, η υπεράσπιση επικαλέστηκε την έλλειψη γνώσεων και το φόρτο εργασίας, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...