Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Στους δρόμους οι παράκτιοι αλιείς

Πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν οι παράκτιοι αλιείς, που έδεσαν τα σκάφη τους στην παλιά παραλία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.


Οι ψαράδες, κρατώντας πανό και αναμμένους πυρσούς, διαδήλωσαν έξω από το Διοικητήριο ενάντια στην πρόβλεψη απαγόρευσης αλιείας του μπακαλιάρου για τον τρέχοντα μήνα.


Στη συνέχεια αποχώρησαν με πορεία επιστρέφοντας προς την πλατεία Αριστοτέλους. 

«Δεν είναι μόνο η απαγόρευση του μπακαλιάρου. Το διαχειριστικό σχέδιο αναφέρεται επίσης στην κουτσομούρα, τη γαρίδα, το μπαρμπούνι, τη μαρίδα, τη γάμπαρη. Δεν υπάρχει τίποτα το επιστημονικό σε αυτό και ζητούμε να αλλάξει» δήλωσε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης πλοιοκτητών παράκτιων αλιευτικών σκαφών Δημήτρης Κοτσόριος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από παράκτιους αλιείς στο ΥΜΑΘ

«Μας σταματούν εμάς που ψαρεύουμε με μικρά καΐκια για έναν ολόκληρο μήνα, όταν τη μέση αλιεία, με τις μηχανότρατες, τους σταματούν μόνο για μια εβδομάδα κι αυτό σε ούτως ή άλλως νεκρό χρόνο για την αλιεία, στις γιορτές των Χριστουγέννων» ανέφερε, από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της πανελλήνιας ένωσης Παναγιώτης Παγώνης.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τους στο ΥΜΑΘ από τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, στον οποίο και εξέθεσαν τα αιτήματά τους για να τα μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι παράκτιοι αλιείς σκοπεύουν να παραμείνουν με τα καΐκια τους δεμένα στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους για αρκετή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...